20 maj

Mitt första inlägg som 18-åring. Jag har haft min vänner här, och vi har haft det mkt bra.

Fredag: Vi drog till Truskel, för det låg nära hotellet. De smakade Barba-papa och andra shots. Vi dansade och snackade. På hemvägen blev de andra lite väl överexalterade över att man kan gå på bar och köpa alkohol, trots att man inte fyllt 18 år ännu. Så det blev ett stopp hos araben på hörnet, och de köpte en vodkaflaska som de blandade ut med fanta. Jag tyckte att det var en sådär halvbra idé att börja dricka vid 02.00tiden så jag drack ingeting med dem, utan spelade låtar från F-mans Ipod och hade det allmänt bra.

Lördag: Drog jag hem på morgonen för att hämta necessären, byta kläder och hämta plånboken. Vi bestämde möte vid Château-Rouge. De hade lite problem med köp av biljetter i tunnelbanan så de kom en halvtimma försent. Jag ville visa dem kontrasterna i Paris, så vi gick förbi den afrikanska marknaden. P blev äcklad av alla köttslamsor hos slaktaren, så vi gick till fruktståndet istället och köpte ett kilo jordgubbar som alla fick smaka av. För att motionera lite tog vi trapporna upp till Sacre-Coeur. Sedan gick vi ned mot Moulin-Rouge och sexkvarteren runt Pigalle. Vidare till Galeries La Fayette där vi åt lunch. En sväng i Maraiskvarteren hann vi också med, och se på centre Pompidou. Sen hade hela dagen gått, och jag åkte hem till Neuilly för att hämta partykläder. Väl vid hotellet igen så klädde vi upp oss och stack till en italiensk restaurang och åt middag. Sedan gick vi tillbaka till hotellet för att förfesta lite innan vi skulle gå ut på klubb. Men vi hade det så himla bra på hotellet att vi stannade där. Vi blandade allvarliga diskusioner med skratt. Dessutom var vi ganska trötta efter dagen så det var bra att vi inte tvningade oss själva att gå ut, då hade det inte blivit någe lyckat. De sjöng för mig på tolvslaget, Mamma och syster skickade sms prick, och F ringde. Kvällen slutade med lite väl mycket att dricka för en viss person som dansade till Sex bomb med Tom Jones. Bildbevis finns.

Söndag: Vaknade av att L kom och knackade på dörren. Han ville låna vår dusch, för deras var inte användbar efter en lite olycka med glassplitter under kvällen. Vi gjorde oss i ordning och stack ner till receptionen för att checka ut. När vi skulle gå ut från hotellet ropade den som jobbade där att vi hade en telefonräkning att betala. Que?! Vi hade inte ens lyft på telefonen, och blev mycket irriterade. Jag bad om att få numret som hade ringts uppläst, och det var ett Parisnummer. När jag sedan frågade vilken tid numret hade slagits så var det vid 18 på fredagkvällen, och då hade de inte ens checkat in. Sedan satte vi oss på ett café och åt croissanter med café crème. Champs-Elysées blev nästa stopp. Sephora, Virgin Mega Store och Louis Vuitton där det köptes saker. Dock inte av mig :) Sedan traskade vi ner till Seine och tog en turistbåt, som tog mer än en timma. Vi roade oss med att kolla på byggnade och japaner. Sedan tog vi bussen till St Germain där vi åt på ett brasseri. Fortsatte mot Notre Dame där vi köpte dyra turistiga crêps. Sen var dagen slut, dax att åka tillbaka till hotellet för att hämta väskorna och säga adjö. Väl hemma i värdfamiljen så kom värdmamman och hon sa inte ens grattis på födelsedagen till mig (!). Trevlig kärring det där. Så jobbigt kan det väll inte vara? Nej, hon klagade bara på att jag inte hade haft på mobilen under dagen, det hade jag visst men inte hört när hon ringde. Hon sa att hon hade spelat in ett medelande. Då tänkte jag direkt att hon måste ha sagt grattis på telefonsvararen istället, men nej. Inte där heller.

Nu har jag bara tagit upp de saker som vi sett, men jag orkar inte gå in på detaljer. Nu ska jag sova. Sov en timma idag när jag kom hem efter skolan, och ändå är jag trött. Det är nog helgens missade sömn som jag tar igen. Godnatt

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits