Test

Hittade ett kultursnobbtest som jag tänkte försöka mig på, bara för att inte göra läxan. Haha!

Jag har läst en bok av Oscar Wilde. 1 p nej
Jag har läst mer än en bok av Oscar Wilde. 1 p Nej, är det något jag bör göra?
Jag äger en eller flera böcker om konst, som jag inte bara lägger fram på vardagsrumsbordet när jag har intellektuella vänner på besök utan faktiskt läser av intresse. 1 p Nää, eller jag har en bok, men jag har aldrig läst den så jag tycker att jag är värd 0,5 p här
Jag har någon gång under mitt liv besökt Centre Pompidou. 2 p Mais oui!
Jag har det senaste halvåret frivilligt besökt något annat museum. 1 p Haha, nej det har jag inte. Bara ofrivilligt.
Jag har det senaste halvåret frivilligt gått på en utställning. 2p Hm, nej inte det heller...
Jag har det senaste halvåret sett en utländsk icke-engelskspråkig film. 1 p Ja det har jag!
Jag läser Vogue. 1 p jag skulle läsa den om den inte var så dyr. Men när jag är i Frankrike köper jag den!
Jag läser franska Vogue. 2 p Se frågan tidigare...
Jag vet hur man uttalar haute couture. 1 p såklart!
Jag har läst en bok av Fjodor Dostojevskij. 1 p Hrm, nej det har jag inte.
Jag följer slaviskt en dokusåpa. -1 p Ja, men kanske inte slaviskt
Jag följer slaviskt Fashion House. -3 p Nej, vad är det?
Jag tycker på allvar att krönikorna i VeckoRevyn är tankeväckande och läsvärda. -1 p Inte direkt

0+1+0,5+2+0+0+1+0+1+1+1= 7,5
Man skulle ha 8 för att bli kultursnobb. Haha, så då blev jag inte det, aja, kanske inget att gråta krokodiltårar över. ;)

Alzheimer

Ja, nu sitter jag här och måste skriva en text om hur och varför man får sjukdomen, samt hur DNA grejjen fungerar. Jag. orkar. inte.

På promenaden idag hittade jag några mysiga caféer som måste testas. Kanske på lördag då jag och E ska hitta på något. Eller så kanske jag ska dra med syster dit. Var länge sedan vi gjorde något tillsammans.

Nåväl, dax att sätta igång. Nu har jag hämtat lite frysna hallon också. Gott!

Lika omogen som tidigare

Haha! När jag var påväg till Åhléns för att träffa L så möter jag C med fjortisvänner. Och jag ser att hon har sett mig, ändå totalignorerar hon mig, trots att vi passerar typ någon meter ifrån varandra. Men jag bryr mig inte, lite kul bara att se hur lite hon har förändrats, lika omogen som tidigare alltså. Fast hennes morsa är ju lika dan, så fort hon ser mig eller mamma så "springer" (vaggar) hon därifrån.
Det är egentligen lite typiskt, jag hade tänkt ta mina solglasögon, dels för att vara snygg, dels för att inte bli bländad och dels för att inte träffa någon som jag inte ville träffa. Aja, sluttjatat!

Nu har jag iaf pluggat lite matte, duktig Cecilia. En grej som jag dck inte har hunnit göra är att ta ut H, men han klarar sig, det får bli imorgon.

27/3

Haha, typ var och varannat inlägg börjar med idag blablabla. Därför tänker jag försöka skriva annorlunda, iaf denna gång.

Idag...Bah! Det går ju inte! Idag blir liksom bäst. Fysikprovet är iaf avklarat, det gick ganska bra tror jag. Nu ska jag börja plugga inför matteprovet som är nästa vecka. Jag fick G på förra provet, G! Skitdåligt, iaf för mig. Tror nog att jag aldrig har fått G tidigare på ett matteprov, så det får vara det sista. I alla fall i den här kursen.

Efter utvecklingsamtalen gick jag och A en liten sväng på stan. Jag hade på mig min nya klänning från Topshop. Den är jättekort, men väldigt fin! Snart ska jag ta en promenad i solskenet. Sen får vi se om jag orkar göra något mer.

Stress

Veckan börjar inte så bra, jag vaknar stressad. Det ni! Måste. ta. det. lugnt.

Idag blir det ännu mer fysikplugg, då jag inte riktigt förstår allt ännu, förhoppningsvis vill några vänner sitta kvar och plugga med mig i skolan.
Ahh, nu måste jag gå! Annars blir jag sen.

Ps! Det är värsta vårigt ute, titta bara på väderkartan på SvD.


Våffeldagen

Idag är det våffeldagen, själv har jag klämt 1 och 4/5 haha, mer orkade jag inte. Självklart med sylt och grädde.
Idag är det inte bara våffeldagen, utan även sommartid. Man ställer fram klockan för er som inte visste det.

På poweryogan var det strömavbrott, men det fixade sig precis innan yogan började. Vikarie var det också, men jag föredrar vår vanliga "fröken".
Snart ska jag städa hos nussarna och sedan ska jag måla naglarna i knallrosa och sist men inte minst, plugga fysik.
Shoo bräää.

EDIT: Okej den sista meningen var kanske lite onödig. Aja.

Friday

Nu styr jag kosan mot Fridays för att träffa vännerna. Haha, vi har bokat bord för åtta, men vi blir bara fyra. Så risken finns att vi får en sur blick av personalen.
Idag var jag på Souk, och jag blev positivt överaskad, den stora TopShop var helt klart bäst, deras skoutbud också. Beyond Retro hade sin lilla hörna som var proppad med grejjer. En vit liten sak med fickor på fick följa med hem.

Dax att promenera mot Stureplan.

SOUK

Idag, om 5 minuter öppnar den nya gallerian SOUK i Debenhams gamla lokaler, jag ska gå dit innan skolan och spana in hur det ser ut! Stor Topshop affär, men också Beyond Retro, rolig affär det där, men undrar hur utplockat det kommer att vara där?! Jag kanske får tag på ett par fina skor på TS.

Sovmorgon till kl 12 är iaf mycket skönt, och jag har bara en lektion idag, yes!

Nu ska jag borsta tänderna, sedan drar jag.

22/3

Inte så mycket som har hänt idag. Jag fick mina utvecklingssamtalpapper och jag ligger fortfarande bara på T i engelska, fuck you läraren. Jag är faktiskt värd ett VG, sörru.
Biologiprovet gick ok, men jag kunde inte någon jäkla frågor om tjuren Ferdinand.

Nu ska jag och mamma gå ut och promenera.

They told me to

They told me to;
"Take the day as it comes,
but don't let your life just pass away
Do something with it
Don't regret the things you didn't do,
regret the ones you didn't"

But they forgot to tell me how to live

21/3

Idag har jag bara varit på en lektion, hade iofs endast två stycken men jag "skulle till doktorn" på den sista, eller det var faktiskt sant, bara det att jag skulle dit två timmar senare. Så jag tog en tur på stan, och shit vad många "uteliggare" det har kommit. Helt plötsligt, pang! Men det måste vara något öststatsgäng eller något. Ursäkt mina fördomar, men hallå, lite konstigt att många av dem inte ens kan prata svenska.
Jag ska ge mig ut påjakt efter de riktiga uteliggarna och ge dem hamburgare. Så det så.

Nu blir det en promenad, sedan plugg inför Biologiprovet.
Det vanliga lilla gänget dragit sig ur fredagens äventyr. Jäkla tråkmånsar, fattar lixom inte problemet. Vi planerar även fast vi mycket hellre skulle göra spontana saker så att dem ska kunna följa med. But in the end, så drar de sig ur ändå. De får bli
dagens papperskog. Hah!

Gratis

Den första prylen har nu annlänt, en "goodiebag" från Veckorevyn pour moi. Sedan väntar jag på att få massa gratis te, hårinpackning och ännu mer gratis te.
Undrar om det kommer...

Just nu fyllls stipendieansökan i, nu väntar jag bara på att skatteverket ska skicka ett litet personbevis till mig.


Min kära syster ska få åka till Milano, förra året var det Kroatien, jag är lite avundsjuk, men jag får nog en resa jag med om jag bara lyckas övertala några att följa med. Eller så kanske jag ska backpacka själv...?  Mja, det får vi nog vid närmare eftertanke fundera lite på...

Jippie

Idag har jag proriterat mycket (o)viktiga saker. Tex att springa runt på stan när jag istället måste plugga biologi. Men jag kan säga att jag inte ångrar det ett dugg (ännu iaf) för på H&M hittade jag RayBan look-alikesen!!! Och det fanns inte alls många kvar, så nu ska jag vårda dem ömt och inte sätta mig på dem, trampa på dem eller krossa dem i handväskan.
Jag trodde att jag hade hittat ett par vårskor, eller det hade jag väl egentligen, problemet var väl bara att de inte alls satt någe bra på foten, så jag får leta vidare.


Ett inlägg fullt med ytliga saker, passar bra med tanke på de tidigare djupa inläggen.

En dikt

Jag skrev en dikt idag på egnelskan som passar in på gårdagens inlägg. Den kommer så fort jag får tillbaka dikten.
Idag mötte jag J spm var påväg hem på sin cykel. Ibland saknar jag det gamla, men när jag väl gick hemåt så kom jag att tänka på att det var ett gammalt kapitel, och att jag är inne på ett nytt just nu. Frågan är när det slutar...
Gud vad "deep" jag har blivit på senaste tiden, vet icke varför. Men det förvinner nog snart, haha.

Vad vill jag?

Så mycket som man undrar över och inte vet något svar på. Jag menar inte frågor som finns det liv på någon annan planet, eller vad tycker andra människor om mig?
Utan snarare frågor som bara jag kan besvara, men jag vet inte riktigt hur. Att ta var dag som den kommer tycker jag är ganska bra. Men dagarna får inte bara passera, det måste betyda något. Betyda något för mig. Något måste hända, vad vill jag med mitt liv egentligen?
Vad vill jag göra, vad vill jag uppnå?    
Jag vill inte inte bli gammal och ångra saker som jag aldrig gjorde.

Jag vill leva.

Är det en vanlig dag?

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är H:s födelsedag hurra hurra hurra!

Och det betyder att det är två månader kvar tills att jag fyller 17. Hjälp.
Idag har jag och L poweryogat och varit i (hör och häpna!) Kista galleria, inte ofta jag är där... Men jag tror nog inte att jag återvänder på ett tag. Ett uruselt band spelade någon iranskfolkmusik, ljudet var jättehögt och det studsade runt i hela varuhuset. Båda jag och L hade energibrist och var allmänt trötta så vi stack därifrån efter endast ett litet tag.
Just nu sitter jag och väntar på att LS ska skicka en låt till mig så jag kan lyssna medan jag pluggar engelska, dricker svartvinbärste och surfar lite.

Regn

Blää, idag vaknade jag inte av att solen lös in i rummet, utan av att det var iskallt (jag sovar med fönstret öppet) och regnade. Jag som ville avnjuta sista dagen med solsken. Aja... planerar att gå på poweryogan och plugga lite. En lugn söndag, precis som söndagar ska vara

Jag har letat lite stipender nu på morgonen, ska skriva ut dem imorgon och skicka.
När jag iväg till danstävlingen så vem möter jag om inte L på västerbron. Först så (tror jag att hon) ignorerar mig, men jag tänker inte låta henne ignorera mig, så jag sprang ikapp. Hm, lite stelt men wtf.
Danstävlingen var väldigt kul, jag lovade P att vi skulle börja densa, och jag skulle vara kavaljer, haha. Tror inte det va!

Jag vill plugga...

Alltså inte bokstavligen, utan jag vill plugga i Lund. Eller någon annan universitetsstad. Men helst Lund tror jag. Snyggingen i huset hade ju flyttat det (enligt den andra snyggingen).
Nej, hallå det är fredagskväll nu ska jag inte sitta här längre tror jag.

"Ling" och jag var lite på stan idag, mobiler spanades och det suckades över kläder som inte fanns i rätt storlek.

CuO + blablabla........

Jag sitter som vanligt med kemilaben kvällen innan den ska lämnas in, men jag är snart klar, jippie!

EDIT: Jag orkar inte mer, får bli imorgon istället.


Morgonpigg

Gud vad skönt det är att vakna utvilad innan klockan ska ringa. Nu hinner jag till och med gå ut lite innan skolan börjar, yes!

Idag blir det en lång dag, dessvärre. Sista biologilektionen är på två timmar och slutar klockan 17.00.

Men nu ska jag ta en liten promiknixs.

Ge mig inspiration!

Ofta behöver jag bara en lite knuff i ryggen så går allt mycket lättare, det gäller nog det mesta.
Dagens problem: Vad ska jag ha för kläder? Jag vet, det är ett I-landsproblem, men kanske en ung tjejs vardagliga miniproblem skulle låta bättre.
Idag blir det troligtvis fika, with the girls. Men en sak som jag inte riktigt fattar är hur vissa gång på gång hittar på dåliga bortförklaringar om att inte komma, det är ändå folk som vi umgås mycket med. För guds skull kom inte och säg att ni är trötta, säg som det är istället.
Första lektionen är franska, så det blir förhoppningsvis film!
Okej, dax att klä på mig.

>.<

Baah, jag vet inte vad jag vill. Antingen plugga i Paris eller inte... Jag kanske borde börja med att söka stipendier så att jag överhuvudtaget har någon chans att åka dit.

Mitt tidigarde inlägg skulle bli publicerat tidigare, men ibland knölar blogg.se, så det sparas bara.
Förövrigt (världens bästa ord!) så har jag träningsvärk i armarna, basket blev det igår. Kan ev också bero lite på yogan.

Torkade aprikoser

Jag är himla sugen på torkade aprikoser, tyvärr har vi inga hemma. Inte ens frysta hallon eller jordgubbar. Jag får hålla mig.
Det blev ett yogapass för mig iaf, och jag känner mig mycket nöjd. Söndagsyoga tror jag få bli min nya grej. Sedan vill jag köpa sånna där
gummiband, hopprep och en fin yogamatta. En tjej hade en rosa, det var fint. Efter passet bastade jag lite, sedan hämtade syrran och pappa mig. Lucky me.
Sen så har jag lite tur.



Och som en person sa "Café 60 ska gruppvåldtas av oss på onsdag" hahaha.

Au revior mon petit livre.

Ska jag våga gå

Eller frågan är nog inte om jag vågar, utan troligen om jag hinner/vill/orkar gå på ett poweryogapass. Jag har hittat ett ställe som jag kan börja träna på. Det ligger en liten bit härifrån, men det är ok. Sedan så är det drop in så man måste inte komma, dessutom var det inte så farligt dyrt.
Hm, vi får se hur det blir. Egentligen så borde jag ta och skriva mitt CV, men jag tror nog att jag för det om ett litet tag. Ikväll eller något. Att jag alltid ska skjuta upp saker.

Nu ska jag gå ut i solskenet


Sockerchock

Ja, överärning av godis, jag mår illa. Haha, varför varför? När man väl sitter där och känner hur illamåendet börjar komma så tar man ändå ett par till. Shit, skärpning Cecilia. 

Imorgon blir det sockeravgiftning, eller något.
Kvällen var iaf trevlig, det blev listor hit och dit, tacos åts också. Nu borde jag sova.

Folk har mer hemligheter än vad man tror

Jao, det är mycket man inte vet om varandra, när man får reda på oväntade saker så blir man lite förvånad.
Eller kan det vara jag som är dålig på att märka saker?

Hampus är benig, jag ska gå och göda honom lite nu tror jag.

Vååååååååår!

Solen skiner, jag är på mycket bra humör! Hallå, det är ju jättefint väder ute, så det är ju inte så konstigt.
Kvällen tillbringas hos E, melodifestivalskväll. Det blir kul, vi har mycket att prata om, eller jag har iaf mycket att säga haha.

Nu blir det på med solisarna och en tunn kappa!

Sommarjobb sökes

Ja, jag är väl antagligen inte den edna som letar efter sommarjobb.... Jag ska vara duktig i helgen och skriva ett snyggt CV som jag ska lämna in på massor utav ställen!

Franskaprovet var för övrigt mycket enkelt. Inga problem här inte. Nu är jag allt kaxig va?!?


Iiiiiiih

Varför sitter jag här och surfar istället för att plugga?!?!?! Någon som har ett bra svar/bortförklaring?
Nej nu är det dax, jag måste verkligen plugga franska.

God kväll.

Veckan börjar... konstigt?

Ja idag hände en väldigt konstig sak under lunchen... Lustig är det rätta ordet. Kännde lite som dolda kameran. Aja, orkar inte skriva mera

Nytt fikaställe

Ännu en eftermiddag spenderad på Café 60. Seriöst vi måste hitta ett annat stllet att fika på. Till och med jag börjar tröttna på kanelte, de har iofs massor med andra sorter, typ för många så det blir... kanelte.
Från och med nu är onsdagar vår officiella fikadag.

Mina naglar är inte
neonrosa, utan kanllrosa. Jag gav upp, dessutom tror jag nog att neon troligtvis är lite för extremt för mig. Men ack så snygga de är nu! Och beroende på vad det är för ljus i rummet så ser de nästan lite neonrosa ut. Så det så.

Ibland ser jag att mina inklägg har lite stavfel här och var, men nej jag är inte dyslektiker, bara lite tangenthandikappad.

Just det!

Innan skrev jag vart våren var, och den måste vara påväg. För idag så känndes det så vårigt i luften. Härligt, det behöver jag. Jag har ju inte varit i Egypten som D och P. Jag har tappat bort deras mobilnummer, det var ett tag sen vi sågs.

Ännu ett inlägg borta

Yes, jag skrev ett igår, men det har inte blivit publicerat, störand.
Hmm i fredagsmorse var jag på en låång promenad på djurgården, det stora varvet. Trevligt sällskap, skvaller, många steg gådda (fel svenska) och kalorier som blivit återuppätna i form av kanelbullar. Nice. Sen var det något om att jag vunnit 50 spänn på en trisslott, som jag ska köpa nagelack för. Antingen neonrosa eller silver. Vi får se.

Idag/ikväll trodde jag att jag och en kompis skulle umgås, men tydligen inte. Aja orkar inte ringa och jaga denna, skickat ett sms iaf...

Och imöra blir det fika with the girls. L har dock inte svarat på mitt medelande, men vi blir minst tre stycken. Förhoppingsvis alla fem.

Jag är redo.

Jag är redo för 90 talet. Efter Basic instinct så tycker jag att där ser de okej ut. Så om alla skulle få för sig att se ut som dem borde det vara ok, men om de väljer att se ut som familjen Andersson i Sunes sommar ;-)

Hey, jag vann 50 spänn på en trisslott idag. I och för sig så köpte jag (fick pengar av mormor) två, en till mig, en till lillasyster. Två lotter kostar 50 kr. Jag vinner 50 kr, lillasyster vinner inget. Orättvist? Yes, but that what life is...
Djurgårdspommisen blev en låååång en, det var dimmigt, och vi var typ ensamma. Hjälp.
När kommer våren?

Glammigt?

Igår kväll såg jag (äntligen) Djvulen bär Prada. Jag måste nog säga att jag tycker om boken bättre... Hur som helst så vill jag också, iaf ibland springa omkring i högklackat och fina kläder. Och jag är mer och mer på att flyttan till Paris över ett år. Vi får se vad som händer, fortsätting följer...
Jag och en viss person har iaf bestämt att vi ska ha en fräschvecka när skolan börjar, vi ska vara mycket fräschare och snyggare än alla andra. Jag slår vad om att jag kommer orka i två dagar, sen kommer jags krita i vad mascara och allt sådant heter.

Nu ska jag ta och borsta klart tänderna, sedan ska jag och A ta en powewalk på djurgården. Äntligen kommer jag bort från trista Kungsholmen, haha. Men nej, det blir inga högklackade skor, utan toligtvis gummistövlar, bara för att det är så slaskigt ute. Hoppas verkligen inte att jag träffar någon. ^^

1 mil typ

Igår var jag mycket hurtig, haha. Jag åkte långfärdsgrillor ca 10 km. Oh yes.

Jag väntat på att C ska vakna, vi ska ev åka och klättra, annars ska jag ringa E. Nej, nu har jag suttit för länge här.

hits