Oregelbundna

Under lov har min familj minst sagt oregelbundna mattider. Eller när vi är hemma iaf. När vi är hos farmor och farfar är det bestämda tider som gäller. Lunch kl 12, mellis kl 16 och middag 19. Punkt slut.
Men hemma i Stockholm äter vi när vi vill. Nu äter jag lunch tillsammans med lillasyster som äter frukost.
Igår när jag kom hem åt pappa sin lunch(?) klockan 17, jag åt middag vi 18 tiden. Och så fortsätter det....

Idag klockan tre ska jag gå på poweryoga. Jag passar påatt göra saker som jag saknat här. Typ som att äta vad och när jag vill, komma hem när jag vill, utan att ha någon plikt att rapportera  vad jag ska göra och när jag kommer hem. Men jag saknar ändå att ha möjlighet att gå ut och dansa på någon nattklubb och allt som finns att göra i PAris. Men, vad fasen. Jag är hemma nu och njuter av det.


Arn

Medeltida filmer är verkligen inte min grej. Jag hatar alla krigsfilmer och förstår mig inte på Sagan om Ringen. Vi hade från början tänkt gå och se en annan film, men biljetterna tog slut snabbt och då fanns det bara Arn kvar. Men mina låga förväntligar på filmen så måste jag säga att jag tyckte att det var okej. Det var ju trots allt en tjej som hette Cecilia. Nog för att hon var den sämsta skådespelerskan i filmen men...
I filmen så tror alla på Gud, de ber, går i kloster, offrar sin son och tja. Allting handlar om religion. I början av filmen var det en berättarröst, det påminde mig lite om historiafilmerna på mellan -och högstadiet. Jan Guillou tor att han är gud fader själv.

Efter filmen frog vi till café 60 för en nattlig fika. Finns det fler cafén i Stockholm som har öppet sent?

Nu sitter jag i mjuka byxor och en stor stickad polotröja. Har ingen som helst lust att gå ut. Ska sätta mig i en fotölj och läsa och tända ljus. Så får det bli.

Trött

Gud vad trött jag blev nu. Ska iväg till Sergel och se en film, sen ska jag + kompis ta en fika och snacka igenom några månader som vi har missat av varandras liv. Men grejjen är det att jag blev så sjukt trött helt plötsligt. Tog precis en kopp kaffe som borde få mig att piggna till, det blir min tredje idag, ska jag ta ytterligare en?
Det borde inte vara pga sömnbrist, utan antagligen pga sockerberoende. Idag är första dagen på typ två veckor som jag inte äter kakor/choklad/godis/glass/bullar. Min kropp skriker efter sött. Men det får den förns på nyårsafton. Kom igen, fyra dagar ska jag väll kunna hålla mig?

Skorna köptes iaf, de är lite för små dock. Jag hoppades på att mina fötter skulle krympa några millimeter under natten, men det gjorde dem dessvärre icke. Men jag kan ha dem, och de är underbara!
Jag har även käkat sushi, mums! Det var riktigt länge sedan. Det borde jag göra oftare, men 15 euro för 8 bitar. Nej tack! Syrran och jag har även vaccinerat oss mot livmoderhals cancer. En sak mindre att dö av. Nej nu ska jag väll ta och sticka, orkar knappast gå. Ska ta min kära buss, eller tunnelbana.

Skoproblem

Ska jag göra det klassiska felet och köpa ett par skor som skulle kunna vara lite större? De är i skinn, pumps, secondhand, 220 kronor. Ett mycket överkomligt pris. De är undanlagada tills imorgon.

Imorgon är det redan fredag, vilket betyder att jag har varit hemma i en hel vecka! Shit, jag har inte hunnit göra någonting ju. Men det är julhelgens fel. Har varit på Café 60 idag, imorgon ska jag och lillasyster vaccineras mot livmoderhals cancer. Sen ska jag föreslå en kompis att vi träffas på kvällen. Får se vad vi hittar på. Motionera har jag också tänkt att göra, antingen yoga, simma eller jogga.

Nyttiga antioxidanter?

Igår kväll låg jag och bläddrade i den engelska Cosmopolitan. Plötsligt kommer jag till en sida där jag ser att Coca Cola Light nu finns med antioxidanter, och så var det en annan sort också, vitaminer om jag inte minns fel. Uppslaget såg s¨där härligt bekymmersefritt ut. Så om man väl står i affären och är turstig, köper man en naturell smoothie/juice eller cola light med antioxidanter? Jag vet att jag inte skulle ta colan, tycker inte om smaken. Men frågan är vad andra människor skulle ta.

Nu har jag precis ätit lunch. Så småningom ska jag ta och traska iväg för att möta några som jag inte sett på mycket länge. Det blir kul.

Juldagen

Jönssonligan är ingeting för mig, det har jag sett för många gånger.
Troligtvis planeras nyår hemma hos A för fullt. Temat kommer nog vara black and/or white. Frågan är vad det kommer vara för människor där. Aja, med en flaska champagne så blir det nog alltid roligt.

Idag är det juldagen. Varldens mest meningslösa dag? Då äter man ännu mer än på julafton och så har man inte speciellt mycket att göra. Men det som är bra är att det är tillåtet att snacka i telefon, det får man ju inte göra på julafton... Imorgon är det annandagen, en mycket bättre dag. Jag funderar på att vara ute på stan och spana på rean. Fast när det bara är 30% kan det vara. Tacka vet jag REA i N.Y.

Igår kväll var vi på julmässa. Det var första gången, och kanske inte den sista. En gång per år räcker absolut för mig men det var roligt att poröva på någonting nytt. Jag gillar att de pratar om ängeln Gabriel som gjorde MAria med barn. Hahahaha, tror folk på det. På rikitgt?!

Joyeux Noël

God jul, Merry Christmas, Feliz NAvidad och allt vad det nu heter.
Jag och familjen har bestämt oss för att gå på midnattsmässa. Det blir första gången i mitt liv som jag går frivilligt på mässa överhuvud taget. Men då måste man lyckas hålla sig vaken också, så jag laddade precis med en kopp kaffe.
Julafton, hur har det varit då? Jo bra. Ingen hets, bara lugn. Vi har spelat spel, ätit och öppnat lite presenter. Visserligen är den magiska känslan borta, vem vakande inte jättetidigt för att titta på julklapparna som kommit dit under natten? Lillasyster sov till klockan 10, eller hon skulle ha sovit ännu längre om inte jag har öppnat hennes dörr och ropat god jul. Kalle Anka och hans vänner är dem samma. Maten likaså. Det enda som har förändrats är jag.

Att frossa eller icke frossa

Nu till jul så frossar alla i allt. Skinka, korv, sill, glögg, kakor, Aladin-asken, lussebullar, pepparkaksdeg. Mjo, listan blir lång. Själv frossar jag i pepparkaksdeg och knäckglass. Den tog precis slut, vilket var ganska bra. Imorgon får man också frossa, sen så är det julerester som g'äller. Det är ganska tråkigt, men wtf det är bara jul en gång om året. Liksom kanelbullensdag, fettisdagen, nyår, påsk osv. Varför är det egentligen accepterat att äta så att man spricker på julen och inte annars? Även om folk gör det så är det inte okej.

Tillbaka till TVn med mamma och syster!

Shopping.

Pappa vill att jag ska följa med ut på stan för att titta på julklapp till mig sjsälv.Jag är nästan 100 % säker på att jag inte kommer hitta något bland alla människor. Det bästa är om jag går ut i lugn och ro själv och tittar. Men sen kom jag på en sak. Vore det inte västa bra om pappa fixade lite aktier till mig. Jag menar, istället för att köpa någonting konstigt eller bara ge mig pengar så köper han lite aktier som han tror kan gå bra. Sen nästa jul så får vi se om de har gått upp eller ned. Spännande och miljövänligt (?), eller det beror nog på om han tänker investera i ett bra bolag eller inte.

Tillbaka!

Jag är hemma. Ljusen är tända, George Michaels Last Christmans spelas, nötter knäcks och Hampus har blivit tjock. Allt är underbart och jag är så glad över att vara hemma.

På flyget så var vi sammanlagt sju tjejer från SSP. J och L åkte hem för gott, vilket var synd. Jag började tycka om L och hade gärna lärt känna henne bättre. Fast det kommer nya männsikro nästa termin. Flyget var som vanligt ganska fullt, så jag fick min biljett förns vid gaten. Mina flaskor hade som hade med mig hade inte spruckit iaf, det hade varit olyckligt. Sven Melander var där och väntade på sin dotter, han är bäst i Sällskapsresan. Jag och Cs skrattar alltid när någon av oss säger ordet invalido.

Nu ska jag koka te, äta fil och apelsin och vörtbröd med bregott och ost på. Mums!

Packning!

Nu är det dags att handla de sista sakerna, packa ner allt som jag behöver för två veckors vistelse i mitt kära hemland.

Men innan dess ska jag:
jogga
tvätta
städa
gå till la defense.

Bäst att jag börjar nu. Det är en underbart kall dag i Paris. Om någon undrar alltså.

bränd soffa

Så var min sista helg här i Paris slut. Eller jag har nästa fredag också men det får bli en lugn kväll, beroende på vilken tid flyget går.

På fredagen kom F hem till mig och vi hade köpt två flaskor vin. Vi åt lite middag och lyssnade på musik. C hade två kompisar hemma, de drack vodka med lite juicer, så när hon kom in i köket så sa hon glatt "Tjejer ta vodka! Oj det finns visst ingen, men här ta rosévin!" Så det fick vi. Hon är västa party. Sedan så stack hon och vi gjorde oss i ordning. Tyvärr blev det visst för mycket vin för min sjukmage, så jag tänker inte gå in på hur den kvällen slutade. Men ganska misslyckat iaf. 

Lördagen vaknade vi och skattade åt fredagens slut. Jag tvingade F att följa med mig till La Defense där det för övrigt var kaos med julhysterin. Jag fick halva håret plattat av en dryg expedit som ville ha mig som försöksperson. Tillslut gick vi hem igen och åt stekt ägg med massor med ost på. Mmmm, det är nog det godaste som finns. C skulle ha en hemmafest på kvällen, och jag och F skulle dra oss därifrån hade vi lovat. Jag sa att jag ev skulle sova hos f, men jag visste att jag skulle komma hem på morgonen ändå, det var planerat.
Därför åkte vi iväg till Bastillen och slåg och halvsov i en och en halv timme för att orka med kvällen. Sedan drog vi till ParisParis där vi inte kom in. Eller vi var välkomna in, men sen helt plötsligt fick de för sig att vi skulle visa leg, vilket vi såklart inte kunde göra. Så det blev Tiptrwiqe istället. Dock utan drinkar för min del, bara energidrycker. Men jag hade kul i alla fall.
När jag kom hem tidigt på morgonen så hade C haft en stor hemmafest.
I köket stod massor med olika flaskor och juicer, och det stank rök i hela lägenheten. De röker som bortbindare ju. Väl inne i mitt rum när jag ska gå och lägga mig ligger det såklart en kille i min säng och sover. MED skorna på. Jag ruskar om honom lite och säger att jag gärna skulle vilja sova i min säng. Han uppfattar antagligen inte vad jag säger, utan börjar ta av sig skorna i sängen. Sedan förstod han att det inte var detta jag menade, så då lunkade han därifrån.
Några timmar senare vaknade jag av att någon kommer in i mitt rum. Inte många timmars sömn fick jag inte kanjag säga. Men några killar undrade förvånat vem jag var, och de tyckte att jag var snygg. Precis sådär vill man höra när man vaknar efter bara tre timmars sömn. Det höjer självförtroendet ganska rejält!
Hur som helst så fick jag höra att hemmafesten hade gått ganska vilt till. Soffan hade brunnit lite, någon hade spytt i garaget, vissa hade fimpat i badkaret, så emaljen blev svart. Söndagen ägnades åt att hjälpa C att städa. Gud vad snäll jag är.

Det var min helg i STORA drag.

Kära tomten

Till jul önskar jag mig:

En ansiktsbehandling
En mascara
Stieg Larssons senaste roman
En shoppingrunda
En bodylotion från The Body Shop

Sen är det inte så mycket mer. Jag kan i vilket fall som helst inte komma på någonting mer ännu. Förra årets julklapp till Thailand var nog den bästa någonsin, så ytterligare en sådan tur skulle inte sitta helt fel.
Jag vill umgås med min familj, tända många ljus och mysa.

14 december

Äntligen fredag! Eftersom S är borta i helgen och det är min sista helg i Paris så ska jag gå ut. Även om jag skulle behöva sova ikväll. Men sova kan man göra när man blir gammal...
Troligtvis blir det Palais eller något.

Hej tomtegubbar slå i glasen och jag har ingenting att skriva.

Fyra timmar

har jag suttit framför fyrkanten. Visserligen var tre timmar Sex and the City så det gör nog inte så mycket, dessutom som är jag ju faktiskt sjuk. Och vad är det som har hänt egentligen med min matlust?! Jag som alltid brukar vara hungrig. Idag ha jag fått i mig tre yoghurtar och ett par frukter.

Nu ska jag tappa upp ett varmt härligt bad. och ligga där en stund och njuta lite. Men om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig inte riktigt bekväm med att bada här... Jag skulle till exempel aldrig få för mig att ta ett bad i ett hotell. tycker att det känns ganska skabbigt att bada där andra än familjen badar. Men nu är det här min familj under ett år, så jag får väll vänja mig?

Nej

Jag har verkligen ingen lust att bli sjuk. Till helgen ska jag festa järnet. Då tänker jag vara frisk. Idag känns det visserligen som om detta inte kommer ske. Vaknade efter typ 10,5 timmars sömn och var fortfarande trött. Sedan tryckte jag i mig gröt, även fast jag mådde illa och hade ont i magen. Till lunch var jag inte hungrig, det är onormalt för att vara mig. Och varje gång jag har ätit eller druckit något har jag mått illa. Whats wrong with me? Jag får ju inte bli sjuk här eftersom sjukkortet är borta. Jag hade tänkt göra stan idag, men det orkade jag inte. Så nu ligger jag här och tycker synd om mig själv. Och undrar om jag kommer kunna äta någon middag. Det är visserligen mousse au chocolat som serveras till efterrätt. Det kanske jag kan klämma, bara lite.
Dessutom har jag prov imorgon, ett prov som jag inte tänker göra.

Nu är första julklappen inhandlad. En flaska Baileys. Det kommer nog att uppskattas. Pappa är svårast att köpa till. M föreslog någon slags alkohol. Sure, vin kan jag alltid köpa, men vad för märke, årgång, druva, land?! Noll koll.

Citatet löd

För att lyckas behöver man antingen ha utseendet eller pengarna, jag har båda.

Regn

Det bara regnar här hela tiden... Jag har fått nog. Jag kom ju inte hit för att inte vilja gå ut. Snart tänker jag trotsa vädret och gå ut och gå en prommis. Just nu har jag suttit och lyssnar sönder diverse låtar. Pas bien.

le 8 décembre

Nu sitter jag i St Maurice. Har varit barnvakt, sa nu har jag pengar att spendera pa drinkar och julklappar.
Gardagskvallen var inte lugn, enga barnet var vilt. Det brukar ga mycket bra, men inte igar. Det borjade nar det var dags att duscha, da var det ett himla liv och jag var tvungen att hjalpa till. Sen sa skulle jag gora crêps, da var det tydligen inte gott, aven fast hon fick valja vad hon ville ha pa. Men nej, ingenting dog. Da erbjod jag henne lite sallad och skinka istallet och la dem pa hennes tallrik, men nej. Hon var fortfarande inte hungrig. Da sa jag att jag kunde ta hennes mat eftersom hon anda inte at den. Men nar jag hade atit upp maten sa ville hon helt plotsligt ha sallad. Bah, jag blev galen. Och inte nog med det, nar jag hade satt pa en film sa blev hon lugnare. Men sen nar jag skulle stanga av den klockan nio som jag lovat foraldrarna blev det ett jakla liv. Det ena barnet var jag jattesnallt, men det andra vagrade att ga upp for trapporna. Da lat jag henne vara, sa sprang hon till badrummet och laste in sig. Da tyckte jag att hon kunde fa sitta dar ett tag sa jag lat henne vara. Sen nar jag gick tillbaka sa stod hon och vantade pa mig i trappan, och sa fort hon hade sett att jag sag henne sa sprang hon till badrummet igen och laste. Jag dampade och gick och hamtade en gaffel for att oppna dorren. Nar hon insag att det var kort sa la hon sig ner i en lite hog pa golvet och borjade grina. Gosh, nannyakuten nasta.

I Torsdags var jag och M pa Louvren. Egentligen maste man legitimera sig for att fa komma in gratis for att bevisa att vi ar under 18, men med lite snack och charm verkar det mesta ga i detta land. Nu har jag iaf sett Venus fran Milo och Mona Lisa. Hade aven velat se den sista maltiden. Men jag orkade inte leta, det ar for stort. Sedan sa vi hej da, jag gick och tittade lite i affarer och unnade mig en pain au rasin.
Pa kvallen var det dax for le BAT, typ en talangjakt. Fast mycket battre. Det var jattebra organiserat och de flesta som upptradde var ocksa jatteduktiga. Svenskorna var nog de samsta tycker jag. C var bast. Han sjong otroligt bra, och var otrolig pa gitarr. Men med hans sjalvupptagna attityd sa ar det fragan om han kommer nagon vart. Annars blev alla annu mer kara i honom. Det sags att han har sagt att det behovs tva saker i livet for att lyckas. Nagonting som jag inte kommer ihag och att vara snygg. Han sa att han hade bada. Hahaha, undrar om ryktet stammer.

Ikvall ska jag ga ut pa en bar iaf, troligtvis inte pa nattklubb. Men det blir nog bra anda.
Nu ska jag ta och sticka.

Jag tar sovmorgon

Imorgon så skolkar jag. Jag är trött och behöver sova lite. Ah, ser fram emot det. Ska även till Louvren eftersom jag ännu inte eh... har varit där.

Skolan var väll som vanligt idag, ganska seg. Fast Sveriges ambassadr kom och pratade om relationen mellan USA och Europa. Det kunde ha varit bra om han hade varit bättre förberedd och inte så subjektiv. När han kom så ställde sig alla upp, hahaha. Jag ville dö, det kändes så pinsamt. Jag menar, så viktig är han väl ändå inte. Så länge man är artig och trevlig så måste man inte göra en sån stor grej av saken, right?

Till sängen!

Dunk dunk dunk

Mitt hjärta slår lite snabbare, av nervositetsslag. Haha, jag fattar egentligen inte varför. Jag menar vad kan hända?! Aja, jag hoppas att pappa är en duktig övertalare. Jag vill ha lite roligt ibland också. Så de så.

Måndag, avklarad

Eller den är inte klar ännu, men det jobbigaste, skolan är avklarat. Om en liten stund ska jag springa och möta två blondiner så ska vi göra lite lokala kursenläxor, och äta middag tillsammans.



I brist på annat lägger jag in en bild på mig själv.... Då slipper jag skriva något.

Krypa under täcket

Idag är det söndag. Sunday bloody sunday? Nej inte riktigt. Men det borde vara det med tanke på att skolan börjar imorgon, och vädret är piss. Det regnar och blåser som tusan. Fast det är ganska skönt ändå. jag har redan varit ute och joggat, därför kan jag få ligga här under täcket med datorn och en kopp mintte. Egentligen hade jag sett fram emot att åka till den svanska julmarknaden i helgen, men jag tror nog att jag står över det.

Helgen har varit lugn. I fredags följde F med mig hem och vi lagade middag och kollade på sex and the city. På lördagsförmiddagen gick vi en lång promenad i Boulogneskogen och sen så åt vi lite lunch. Efter det så skulle vi till Monoprix för att köpa saffran. Det kostade 12 euro för 1 gram (!). Jag vet att saffran är dyrt, men så jäkla dyrt är det väll inte i Sverige?! Sen så stack vi till Bastille där vi träffade några andra tjejer och sen blev det julbakning! Det var gott, men efter 1257:e bullen så mådde alla illa. Så vi spelade poker och det var det.

Jag ser fram emot att komma tillbaka till Sverige snart. Det ska bli mysigt. Typ 20 dagar kvar. Just det! jag har öppnat min kalender också som jag fick av mamma XD. Den är fin, reklamgrej från SAS. Nu pryder den min vägg, imorgon ska jag öppna lucka två.

hits