Nu åker jag

Om en halvtimme ska vi låsa dörren för att gå till bussen. Mina väskor väger bly och är jättesvåra att stänga. Jag vet faktiskt inte om jag är glad eller inte. Aningen förvirrad kanske.
Nu ska jag skicka mail till några kompisar, sen stänger jag av datorn och säger hejdå till Stockholm.

Fan mina favoritjeans gick precis sönder.

American apparel

Denna hypade butik har nu öppnat i Stockholm. Jag var inne där i New York och fattar fortfarande inte riktigt grejjen med den. De har leggings i fula färger, konstiga tröjor, och linnen i massor i olika fäger. Det är nog allt. Sen då....?


Vad äta till lunch?

Den ständiga frågan. Vad blir det för mat? Det är ganska enkelt att ställa frågan till den som lagar maten, men idag är det jag som lagar den åt mig själv, och kanske till syrran också. Ibland är jag mycket ambisös (hur fasen stavar man det ordet?) och lagar böngryta som tar flera timmar och rostar grönsaker mm. Idag är jag inte lika dan. Kanske går ner till Muffin Bakery och tar en ceasarsallad. Vi får se. Eller sushi. Eller kinesiskt...

Överlevde

Jag har precis överlevt mitt livs första spinningpass. Det var på tiden att jag kom iväg. Men gud så jobbigt. Jag har nog aldrig svettats så mycket. Det var väll helt okej, men inget som jag skulle längta till direkt.

Ikväll ska jag äta melon och titta på top model. Det är typ den 578483:e säsongen, men det är väll ganska underhållande. Fast jag tycker inte om Tyra, hon är för överdriven.

Hur ska jag få plats med allt?!

Nu har jag lagt fram skor, några väskor mm. Men hur 17 ska allt gå i? Det ser ut som om väskorna helt plötsligt har krympt ganska rejält.

Fortsättning följer...

Burr

Nu är det höst ute. Jag ska nog ta på mig stövlarna när jag går ut. Men jag älskar den här känslan, att vara varm inombords när det är lite kyligt ute.
 
Det blir ganska ensamt när alla jobbar och går i skolan. Därför gick jag till Daglivs Lätt & Läckert och satte mig och åt sushi samtidigt som jag tittade på folk. Det är egentligen rätt underhållande, speciellt när man sitter brevid några människor som man kan tjuvlyssna på. Det handlade om tjejer som strular med chefen och om bantning med mera. Jag satt även och skrev på mitt block vad jag ska packa ned.
Nu har jag ätit på tok för mycket knäckglass och suttit framför fyrkanten för länge. bästa att lägga fram sakerna som jag ska ta med mig, sedan funderar jag på ett spinningpass.

Överaskad på Hard Rock

Igår kväll gick jag till Vasastan för att träffa en vän, meningen var att vi skulle gå att äta. Antingen på Ciao Ciao eller Hard Rock Café. Det blev den sistnämda. När vi kommer in dit så visar det sig att hela gänget är samlat för att fira av mig. Snacka om söta! Jag blev bjuden på middag, och vi hade det mycket trevligt. Mycket kramande blev det kan jag säga.

Nu är jag död. Är jättetrött. Oftast brukar jag vara såhär trött när jag inte har ätit tillräkligt, men idag är det pga sömnbrist. Ändå fick jag för mig att gå till stan för att köpa något till min familj. Jag föreslog pappa att vi skulle köpa choklad eller något som alltid uppskattas. Han tyckte att det var en mindre bra idé. Så vi gick runt i massor med affärer och tittade på glasskålar mm. Mitt humör var inte direkt på topp. Men efter ett tag så säger han "Det är nog svårt att köpa en prydnadssak till några man inte vet har för smak". Jo, det har jag redan räknat ut... För ganska länge sedan. Tänker jag. "vi ska kanske köpa någon choklad eller nåt istället då".
-.-

Ryktet sprider sig...

Det som är riktigt bra när man städar sitt rum är att man hittar oftast mycket pengar. Pengar som man kanppt kom ihåg att man hade. När man tror att man är pank, så visar det sig att man har flera hundra euro liggandes. Kan komma väl till pass. Hoppas bara inte att det kommer ett bakåtsug från fönstret och suger ut mina sedlar som ligger på sängen. Det vore ju mindre kul.

En annan grej som jag funderat lite på är hur en gammal kompis som jag för övrigt inte umgås lägre med vet att jag ska till Paris snart. Vad jag vet har vi inga gemensamma kompisar längre, och funderar om personen kan ha läst här. Eller om den känner någon som läser här. Mina kompisar som jag umgås med nu vet (förhoppningsvis) inte om att jag har en blogg, och så får det nog vara ett tag till. För länge sedan skrev jag att på min msn att jag hade en blogg, men jag antar att de flesta har glömt det. Dessutom har  vissa vänner utbytts mot andra. Haha, nu låter det som om vänner är något man slänger och köper nya. Men när vissa inte visar sig vara den som man trodde så blir det nog så.

Nu ska jag ta och stryka lite (vilket betyder att jag lägger kläder på strykbrädan och efter en kvart visar det sig att det redan är strukna), leta skor i kartonger, pröva skor, med mera.

Snor den här från Ps blogg. Mycket underhllande om du frågar mig.

The Good, the Bad and the Bunny

THE GOOD WAY to say it: "Big"
THE BAD WAY to say it: "Fat"
THE BUNNY WAY to say it: "Salad intolerant"

Muffins

Idag har jag varit duktig och tömt mitt skåp och hälsat på lite klasskompisar. Men jag har även bakat!

Cecilias Äppelmuffins

2 ägg
1,5 dl socker
1 mjölk
50 gram smör
1,5 dl dinkel mjöl, 1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sen så blandar man så som man brukar göra. Skär äpplen i skivor och öser på kanel. Lägger i dem i formarna tillsammans med smeten. Grädda i 225 grader i åtta minuter.

Lätt som en plätt. Godare än pannkaka...?

Trött

Fy vad jag har blivit kvällstrött. Jag är otroligt trött nu och ska nog ta och sussa snart. Orkar inte blogga något.

Jag tycker om skit

Jag går ibland på Söder och tittar i alla trendiga secondhandaffärer, men jag köper aldrig något.
Varför?
För det första är allt det snygga utplockar, när någon helt plötsligt blir trendigt så försvinner ju de finaste sakerna, och då är det ju inge kul längre. För det andra så stör det mig att många tar ut överpriser. Ett exempel är mina stövlar som jag länge varit på jakt efter. Mamma hittade ett par i Örnsköldsvik, och jag hittade mina i en förort till Stockholm. De kostade 30 respektive 60 kronor. Jag har hittat liknande på Beyond Retro för kanske 500 kronor, men det tänker jag knappast betala.
Sure, man kan hitta bra saker men om det vore någonstans där det inte alls var like hippt så kostar sakerna bara en bråkdel. 
För det tredje så är det inte ens coolt att säga att man fyndat en märkesväska or whatever på Lisa Larssons secondhand, herregud kom igen efter att du hittat ditt plagg längst ner i den äckligaste lådan på Uff. Då kan man kalla det fynd.

Därför letar jag med glädje igenom de skruttiga affärerna, för gissa om jag blir glad när jag hittar något?! Det känns nästan som om jag har klarat av det som många andra inte gör.
Men jag tänker inte sluta gå i affäreneaa på Söder, de behåller jag som inspiration.

Idag

Blir det Söderrunda med kompisar. Igår var det fika på Saturnus, jag och P delade på en bulle, ändå blev jag helt illamående....
På fredag blir det antagligen The Ark på Grönalund.


13 augusti

Oh jäklar, nu är det inte långt kvar. Planerar att åka den 28:e vilket blir ungefär 1½ vecka kvar. Pratade lite i telefon men en vän igår som börjar skolan om exakt en vecka. Det skulle jag också ha gjort.

Saker som ska göras:
Fixa ID
Handla present
Hinna träffa alla vänner innan jag sticker
Grillkväll
Handla kalender
Köpa lite underkläder

Sedan fyller jag nog på mer under dagen. Bäst att jag tar och går och köper en kalender iaf.

Om någon frågar

Vad jag gör nu svarar jag att jag har suttit och läst en bok. Det är inte sant.

Jag köper -och har dåligt samvete

Idag har jag fått en ny snygg skinnväska i brunt, tack så mycket pappa. Jag har även på mindre än 2 dagar köpt två koftor. När jag skulle hänga in galgarna med koftorna på fick jag dåligt samvete. Min garderob blir bara mer och mer full, och jag fortsätter köpa. Därför rensade jag ut lite (mycket) T-shirtar som jag ändå aldrig använder, som dessutom ser halvtaskiga ut och skänkte till stadsmissionen. Även om jag gjort dagens goda gärning så tänker jag på folk som inte har råd med kläder, och som nöjer sig med det som dem har. Varför kan inte jag göra det?
Visserligen har jag på senaste tiden köpt saker som är basplagg och som jag borde kunna ha länge. Ändå hittar jag ett par röda shorts med prislappen kvar som jag inte ens använt i sommar, visst jag kan skylle på dåligt väder. Eller att jag inte borde ha köpt dem.

Dagens smart kommentar

Gubbe på affär: Har ni något porslin som är vitt, men inte så förbannat vitt eller?
Butiksanställd: (rynkar på pannan) Jag förstår vad du menar...

Ett litet steg för mänskligheten, ett stort för Cecilia

Idag hände det. Jag har länge varit otroligt trött på mitt hår, har försökt få långt hår i mitt 17 åriga liv, men det är fortfarande bara till axlarna. Därför bestämde jag mig för att ta till saxen och klippa. Klippa lugg. Nu är det gjort, och jag ser väldigt annorlunda ut. Enligt mig själv i alla fall. Men jag tänker inte berätta det för någon, det får se det när det nu blir.

En snuskis addade mig för någon månad sedan, ungefär såhär löd vår konversation.

Marcus: hej
Cecilia: Hej, vem är du?
Marcus: marcus, vem är du? ålder, bor?
Cecilia: Hur fick du tag på min msn? 17, Stockholm.
Marcus: minns inte riktigt.. camma?
Cecilia: nej
Marcus: Kåt?
Cecilia: Inte ett dugg.

Sen blockade jag honom.

7 augusti 2007

Det är dagens datum det. Shit nu kanske jag låter som en tant. Men var har sommaren tagit vägen? Jag ska om ungefär 20 dagar vara i Frankrike, and it scares the hell out of me. Faster ska iaf få hjälpa mig att klicka hem lite kläder från La Redoute.

Nu ropar syrran, ska spela kort. Sen ska vi skaka rumpan i rålis.

Nyårslöften -fortsättning följer!

Nu var det ett tag sedan jag bestämde mina nyårsmål som jag kallar dem, och det var egentligen bara ett. Att leva mer organiserat. Än så länge har det gått... sådär om jag ska vara ärlig. Men! Jag har ytterligare en termin på mig att förbättra mig. Därför är det första jag ska göra vara att köpa en ny kalender. Den ska jag ha med mig överallt och skriva små viktiga och oviktiga saker i. Ja så ska det bli.

Hej hej sommar

När nästan hela sommarlovet har gått börjar äntligen solen lysa på riktigt. Bara därför är jag hemma i stan. Men inget ont som inte har nåt gott med sig! Jag ska på grönan, shoppa träffa kompisar och andra saker som jag inte har hunnit göra ännu.

Något som jag däremot har hunnit göra är att titta på tv när det har regnat. På landet finns det inte så mycket att göra direkt. Därför har jag kollat på sommarlovsmorgon, och Nick, programledaren är väldigt rolig. Så dem som inte har något bättre för sig kan titta på det ^^

hits