Valborg

Ohoj! Jag har hunnit med en snabbis till Stockholm. Efter att jag skrivit det senaste inlägget så kom jag på att jag var tvungen att dra direkt. Och jag hade varken packat eller klätt mig. Så jag sprang ner till källaren och hämtade väskan, slängde ner lite saker, klädde mig, larmade och gick. Det gick nog på fem minuter...

Väl vid Charles de Gaulle så sa de att flyget var fullbokat men jag hade tur och fick plats 34f. När jag satt i planet så kommer det en flygvärd till mig och säger "Ursäkta, jag tror att du har satt dig på fel plats" Va? svarar jag förvånat. "Du ska sitta på plats 1f". Jaha svarar jag och börjat kolla i min väska för att visa att det står 34 på min biljett. Sen så kommer jag underfund med var jag håller på med. Jag kan ju inte säga nej till att få sitta i business klassen. Så jag gick och satte mig längst fram i planet istället och fick en fördrink. Lite tur har man väll ändå?!

Hemma var allting som vanligt. Mamma hade bakat underbart bröd, och annan god mat! Vi umgicks precis som vanligt. Det var skönt att känna att ingenting har blivit annorlunda när jag varit borta i nästan ett år. På måndagsmorgonen var jag iväg på arbetsinterjuv. Och det kändes som om det gick ganska bra! Bättre än den förra, så nu är det bara att hålla tummarna.

Åkte tillbaka till Paris igår och han vara hemma i knappt en timme innan jag stack till Hotel de Ville för att träffa F och höra hur hon hade det i London. Vi var på Ben & Jerrys där man fick gratis glass. Det var gott. Sedan stack vi hem till henne där vi tittade på Dirty Dancing och Linas kvällsbok och kökade framför tvn. Det var mysigt. På morgonen hade jag lovat henne att hon skulle få sova länge, jag vaknade klockan 9, så jag fick därifrån ett par timmar senare. Till maché St Antoine och köpte meloner som jag var att C tycker om. Hoppas bara att de smakar någonting nu!

Ikväll är det alltså valborg. Jag försökte förklara för mina värdsyskon att valborg är dagen då alla ungdomar dricker. De tyckte att det lät konstigt och sa att i Frankrike har de ingen speciell dag, utan man kan göra det när man vill typ. I Sverige lär det vara hetsigt, jag är glad att jag inte är där. Vi ska träffas ett gäng hos F och mysa lite, sen ska vi troligtvis gå ut tillsammans. Imorgon kommer C och snart har hela vårlovet gått. Hjälp.

Recept

Åh, det är underbart att vara hemma själv! Jag går omrking halvnaken i lägenheten, jag kommer hem när jag vill på dygnet, jag lagar den maten jag är sugten på, och jag äter när jag vill. Jag lyssnar på "Nova, le grand mix" på radio som är en av de bästa kanalerna med lite sådär konsig musik. Ska strax dra ner i källaren för att hämta min resväska, slänga i lite saker och dra till Stockholm.

I fredags var jag och D ute. Vi hade tänkt gå till Le Cab, för jag hade ställt upp oss på listan men väl på tunnelbanan mötte vi några tjejer i klassen som vi hängde på. Det var ett dåligt val, de var mycket påverkade, och inte sådär jättetrevliga heller, eller de är inte riktigt min typ av människa om man säger så. Aja. Vi hann inte åka någon annan stans. Så vi slutade på en Australiensk bar/klubb som var helt ok.

Igår mötte vi L Vid Belleville och gick omkring där. Det var jättemysigt. Jag köpte en blommig klänning som mamma ska få sy upp någon decimeter eller två.

Nej dax att skynda lite!


Belleville

tycker jag om!


What to wear?

Äntligen lov! Vädret är underbart, och det sägs bli ännu varmare imorgon.

Idag har jag varit på Musée d'Orsay, det var påtiden att jag kom dit! Har sett massor med tavlor, och en och annan skulptur också. Tror att jag ska gå dit ytterligare en gång, hann inte se speciellt mycket av de 3000 verken. Sedan har jag och M suttit i solen på en bänk vid Pont de Neuilly och ätit lunch. Jag gick till salladsbaren igen och köpte med mig mat. Efter museet gick vi till Tuilerierna och satte oss i en trappa och fick lite sol på oss.Vi diskuterade epilering och lite annat skit.

Ikväll ska jag och D ut. Vi har dock inte bestämt var, men kvällen ska inte
sluta som för tjejen förra veckan iaf. Vi hade ett snack om det i skolan idag. Och jag kan faktiskt förstå varför skolan vill att vi ska vara hemma klockan 1. På natten finns det många skumma människor ute, och som ensam blond tjej får man vara försiktig. Jag tror att många är väldigt blåögda, och tror att alla vill dem väl för att de pratar med dem, men så är inte alltid fallet.
Den stora frågan är bara vad jag ska ha på mig? Ingenting känns rätt, jag får snabb shoppa lite hemma i Sverige på måndag. Tacka vet jag alla billiga affärer hemma. :)

www.systembloagetkampanj.se/argument

Jag tycker att det är väldigt intressant att diskutera sådana saker. Alla ungdomar kan få tag på sprit, alltid är det någon som känner någon som fixar. Det är väldigt intressant att lyssna, speciellt på läkaren som pratar om att ungdomar kan inte lära sig dricka alkohol. De vet inte var gränsen gå osv. Samtidigt som jag irriterar mig mycket på att han drar alla över en kam så säger någon annan person där vettiga saker också.
Jag märkte ganska snart vilket förhållande till alkohol vissa i min klass hade såfort de flyttade ner till Frankrike, där alkohol är mycet lättillgängligt. Att inte kunna gå ut på nattklubb utan att dricka innan är det vissa som inte klarar av. Jag har inga störra problem med det, tvärtom! Jag tycker att det är ganska skönt att gå ut utan att dricka någonting. Eller isf bara dricka någon drink på en bar innan, som man ändå inte blir påverkad av. Eller att ibland dricka sig lite berusad, och fortfarande behålla kontrollen, men aldrig dricka efter 12-slaget tycker jag kan vara ett bra mål.

 Att föräldrar ska ha nolltolerans mot alkohol håller jag dock inte med om. Samtidigt som jag heller inte tycker att man ska köpa ut åt sin 15-åriga son eller dotter. Jag tror att det är viktigt att ha en bra balans. I min familj har alkohol aldrig varit något som man dricker sig berusad på varje helg. Snarare ett glas vin, och någon enstaka gång en öl att njuta till maten. Att föräldrarna då ska dricka sig fulla, men ha nolltolerans mot barnen tills att det fyller 18, det fungerar ju inte. Då blir sprit någonting mycket spännande, och när man väl får tag på det och har chansen, ja då dricker man som fan. Jag har vänner vars föräldrar har nolltolerans, och som ljuger om föräldrarna frågar om det förekom någon sprit på festen. Varför inte ha en öppen relation istället? Om man ger sitt barn förtroende så behåller det förhoppningsvis detta. Samtidigt så tycker jag att alkoholgränsen ska sänkas till 18-års ålder i Sverige. Om man ska kunna rösta så ska man kunna köpa sig en flaska vin också. Inget mer med det.

Solen försvann nu tyvärr. Jag åker nog in till stan ändå och kollar läget.

24 april

Åh, vilket härligt väder! Nu vill man verkligen inte sitta i skolan och räkna matte... Jag åkte till La Defense vid lunch och köpte 6 bitar sushi, tomater och en makrillsburk och satte mig i solskenet på trappan till La Grande Arche. Det var skönt, tyvärr så hade jag inte F med mig, för hon har åkt till London. Sedan traskade jag omkring i lite affärer och gick hem.

Snart är det lov. Jag mår bra. Åker troligtvis hem på söndag eftermiddag och kommer tillbaka på måndag. Värdmamma och pappa(?) åker imorgon till landet. Åh få fjönt.

À la Carte

Restaurangen som svenskorna hänger på just nu heter à la Carte. Eller salladsbaren som många av dem säger. Om man lägger till 90 (så den kostar 7,90) cent så får man plocka en ganska stor sallad, och det finns flera olika igredienser att välja mellan. Min sallad idag bestod av en salig blandning. Man kan liksom inte låtabli att ta av allt, därför äter man var och en grej försig. Eller kombinerar det som passar på gaffeln.

Tomat
Linser
Haricot verts
2 kokta ägg
Avocado
Ost
Grapefrukt
Tonfisk
Kyckling
Valnötter
Rödbetor

Gott.

Igår åt jag samma sak. Sedan fick jag ett sånt otroligt sug, efter pain au raisan, vad annars? Jag köte två. Så kan man jämföra dem åt. Den första var från Paul. den hade lite väl lite russin i sig, och lite lite vaniljkräm. 1,40 kostade den. På Monoprix hittade jag en för 0,80. Den var godare, mer russin, godare konsistens och mer vaniljkräm.

Annars är det egentligen rätt kasst när matsalen är stängd. Jag kan få lika mycket sallad + en varmrätt på St Do, utan att jag ens måste lägga till pengar själv. Dessutom är toaletterna skabbig, för ingen städar dem, värmen är avstängd så hela skolan är som en frysboxl, den håller kylan inne. Igår fungerade inte belysningen till en början...


Mördad

En svensk tjej har tydligen förvunnit efter en kväll ute. Hon skulle ta taxi hem till sin lägenhet i Paris. Hon har troligtvis hittats mördad. Fy vad hemskt, det skulle lika gärna kunna vara någon tjej i vår klass. Usch!

Jag är kallad på arbetsinterjuv för Coop på måndag!!!! Så det blir till att åka hem till sverige, även fast jag hade tänkt stanna här :P


nu orkar jag inte skriva mer


Planer

Jag funderar seriöst på att söka ett jobb i Lorient. Då skulle jag kunna bo hos farmor och farfar och leva lantisliv i några veckor. En blond tjej borde väll inte ha några problem att hitta ett jobb? Eller är jag bara naiv? Vi får se hur praoen blir nu, om jag trivs så får jag testa söka något liknande jobb.

Sommaren närmar sig med stormsteg. Jag inser att året har gått så otroligt snabbt. Läskigt snabbt. Snart är jag tillbaka i Stockholm, det kommer både bara vara skönt och tråkigt. Jag kommer antagligen sakna Paris.

Men innan jag åker hem har jag iaf 8 veckor kvar.  De här veckorna tänker jag njuta riktigt mycket av. Jag är inte färdig med Paris ännu.

Att vakna sent

Två dagar i rad har jag vaknat halv tolv. Det är inte vanligt om man heter Cecilia... I Fredags så stack jag över till F vars värdmamma inte var hemma. Skönt, för hon är så himla hispig, jättejobbig! Vi kollade på Sandor/Ida och åt glass. Eller jag åt glass rättare sagt, älskar Picards vaniljglass! Den är extremt god. istället för att förfesta så drack vi kaffe för att bli pigga. Mycket bättre för hälsan! Sedan klädde vi oss och stack iväg till Montpernasse och Bobio där vi hade stämt träff med tre stycken killar. Men vi kom senare än tänkt så vi gick rätt in istället. Inget inträde den här gången heller. Jag fick agera skåp. Biljetten till kläderna stoppades i behån. Nyckelknippor x2, mobil, NAVIGOkort x2 och pengar stoppades ner i mina stövlar. Haha, stövlar är dett utmärkt alternativ till väska! Hur som helst var inte killarna på nattklubben, men vi underhöll oss ändå. Jag blev erbjuden champagne eller annan drink men tackade snällt nej. Sen började de spela en remix av Michel Jacksons thriller, och då kom det ut  människor med brännskador, blod, utdragna tarmar och gud vet vad! En transa som såg väldigt läskig ut gick omkring på ett podium. En riktig show med andra ord.

På tal om att sova sent så slog värdsyrran mig stort idag. Hon gick upp 17.30. Käkade frukost vid 18.00 Snacka om att vända på dygnet!

De som hamnat utanför samhället

I Paris finns det så otroligt mycket uteliggare. Igår när jag och F skulle ta nattbussen från Champs Elysées vid fyratiden på morgonen satt det en stackars kvinna vid busshållsplatsen med bara en sko. Där satt hon helt apatiskt och tittade ner mot marken med sina två väskor brevid sig. Hon hade antaglligen bajsat på sig också, för stanken var oundviklig på flera meters avstånd. Men det var inte stanken som var jobbig, det var att se den här stackars människan sitta där, utan att ha någonstans att ta vägen. Utan någon som bryr sig om henne. Vi tittade på Lasermannen idag, dokmentären, och vi pratade om att alla människor, uteliggare, mördare, våldtäktsmän har ju faktiskt varit små barn som alla varit lika hjälplösa. Vilka är det egentligen som slutar såhär, utanför samhället? Varför klarar inte samhället att hjälpa dem som hamnat i utanförskap? Sådana ämnen är något som berör mig oerhört mycket. Jag skulle lätt kunna tänka mig att jobba i soppkök eller något likande någon kväll i veckan. Men vad är det som gör att jag inte tar tag i det?

När jag kommer tillbaka till Sverige så ska jag ta tag i saken, och leta reda på vad man kan göra för att hjälpa till.


God morgon

Frukosten bestod av havregrynsgröt med linfrön, russin, mjölk en banan och en apelsin. En stor kopp grönt te också. Gott!

Ikväll blir det troligtvis Bobino och ev. Paris Paris. Vi har blvit uppskrivna på gästlistan, men nu får vi hoppas på att de inte ber om legitmation. Den första klubben blir nog inga problem, men frågan är hur det blir på den andra. Jag har som vanligt ingenting att ha på mig. Ska nog promenera till La Defense efter skolan och kolla i lite affärer.

Chattade med lillasyster som fått ytterligare ett jobb. Eller nästan, hon skulle på interjuv. Jag har inget jobb. Varför ska det vara så svårt att få ett sommarjobb?!?! Jag förstår inte riktigt det. I Paris söker de hela tiden efter folk till alla caféer, restauranger, klädaffärer. Men det finns helt enkelt förlite jobb i Sverige.


Yes!

Tjoho, familjen åker bort till helgen! Det hade inte jag förstått, men gud så bra, jag som trodde att jag inte skulle kunna gå ut, men det kan jag nu. Det allra bästa är att jag kan komma hem så sent eller tidigt jag vill, utan att vara beroende av någon kompis.

Idag har jag varit ovanligt effektiv. Jag har renskrivit flera lokalakursen texter, så nu ska jag banne mig få MVG i det här ämnet! 150 poäng är den på, så det är ju mycket bra. Det är riktigt skönt att känna sig effektiv. Jag och L satt i Monceauparken, det var mysigt. Sedan gick vi och åt mellanmål i Svenska kyrkan. Det kändes nästan som på fritids när man skulle göra mellanmål. Våfflorna var mina favoriter i Rålis. Mellanmålen på Delfinen däremor brukade vara skorpor och te, och ibland äggtoddy. Hur fasen kan man servera sådan skit till barn?! Jag blir arg när jag tänker på det. Likaså när jag ser hur föräldrar ger sina barn sk. "barnmat" typ korv och makaroner, eller potatiskrocketter, bara för att det är lätt och barnen gillar det. Ge barnen nyttiga saker, utan massa färgämnen och tillsatt skit i som är goda! Så svårt kan det väll inte vara? Nu är jag visserligen inte stressad småbarnsförälder, men jag har tillräckligt mycket bakom pannbenet för att förstå att det inte är speciellt hälsosam mat.

Slocknat

Hoppsan, jag somnade visst en timme. Men utanför verkar världen fortfarande vara densamma, och tur är det.

BB Brune ska man lyssna på om man är fransk tonåring.

Skäms hon inte?

Igår kväll hade min värdmamma lagt ned flera timmar matlagning på diverse pajer och efterrätter. Jag och min värdsyster ska äta ensamma, när min värdsyster kommer hem vid halv nio tiden. Självklart ska jag vänta på henne, även fast hon vet att jag hatar att äta sent. När klockan börjar närma sig tjugo över åtta så säger hon att jag ska komma och se vad vi ska äta. Till oss har hon "lagat" en pyyyyyyytteliten laxfilé att dela på två och lite ratatouille på burk. Om vi var mer hungriga kunde vi steka ett ägg åt oss var. Tacka fan för att vi var med hungriga. Nu när hon väl gör så mycket annan god mat så kan hon väll ta sig de där fem extra minuterna och göra lite till, så att vi också ska få. Men nej. Det kan hon inte. Jävla kärring. Jag hatar henne så jäkla mycket ibland. Jag låg i sängen och var frustrerad igår. Jag har lust att bara skrika allt vad jag tycker om henne. Hur tragisk hon egentligen är. Men det gör jag inte. Jag håller tyst. Men när kommer glasbubblan att spricka?

Jag känner mig allmänt matt och på dåligt humör, trots att solen skiner ute, och det är varmt. Jag hoppas inte att jag hållerpå att bli sjuk. Anledningen till att jag är på dåligt humör har nog med värdmamman och min kompis att göra. Hon var så dryg idag, jag förstår mig inte på henne. Jag skulle sätta mig brevid henne i klassrummet, och då säger hon superdrygt och irriterat "Men där kan du ju inte sitta" Nähä, svarar jag. "Är det upptaget eller?" "Jaa" svarar hon drygt.... Jag förstår mig inte på henne.
Ska försöka sova en stund, sen har jag mycket att arbete.

Hoppsan

Jag skolkar visst. Från kemiprov och allt. Men jag kan lika gärna göra det imorgon... Mamma ringde och väkte mig klockan halv åtta, det var bara bra för nu har jag hunnit plugga lite. Skolan borde ha flera studera på egen hand dagar. Det skulle vara väldigt bra tycker jag. Speciellt när jag gått och blivit handikappad. Jag har sjukt ont i foten eftersom jag belastar tyngden fel när jag har helt platta skor på mig. Därför väntar jag på att brevet från mamma och C ska komma med sulor och diverse tabletter.

14 april

Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag
hurra, hurra, hurra! Min älskade mamma fyller år idag, åh vad jag tycker att det är tråkigt att jag inte kan vara hemma och ge henne en stor kram.

Måndag igen. Jag tycker om måndagar. Jag har ju historia. En av de roliga lektionerna och en av de mest intressanta. Den enda samhällslektionen som jag har i veckan. Jag tycker om samhällslektioner, de är mycket intressanta. Biologi, naturkunskap, och samämnen, det är nog det bästa ämnena. Tisdagar däremot hatar jag. då har jag dubbeltimme fysik, finns det någonting tråkigare?!

Nu ska jag strax sticka iväg på en joggingtur, det blev ingen förra veckan, varför vet jag inte. Jag var nog för lat. Men nu blir det andra (inga) bullar! Jag och M tog en fika idag på vår håltimme, det var länge sedan, alltför länge sedan. Så det var mysigt. Annars har jag inte så mycket nytt att skriva...

Något som jag kompå idag på lektionen var att min faster berättade förut för mig att på Zoo de Vincennes hade de lejon, och vilda djur. Men även människor. Hahaha, seriöst, de hade människor på zooet. Det var tydligen canacker (urinvånarna på Nya Caledonien) som bodde i en liten hytta där besökarna kunde gå och kolla på dem. M tyckte att det lät som en ganska bra idé, vi kanske ska förselå att de återinför detta på stadens zoo.

Söndag

Sov i nästan 12 timmar, vaknar av att värdfamiljen pratar i köket klockan 9. Och de som säger åt mig att föra lite ljud, jag pratar ju inte ens med någon på morgonen, dessutom så är deras sovrum inte precis vid köket som mitt är. Om de vill att jag ska vara tyst så kan de väll ändå vara lite tystare de få dagar då jag har mljligheten att sova ut?!

Har varit på marché St Antoine idag igen och köpt frukt för 4 euro. Jordgubbarna var dock inte lika billiga som förra gången, därför köpte jag inga. Marknader är ytterligare en sak som jag älskar med Frankrike. Frukstånden, brödstånden, fiskstånden, och oststånden. Det är så härligt att vandra omkring och se på människor och alla varor, och känna dofterna. Jag känner mig otroligt dum som inte gav en uteliggare frukt. Där hade jag köpt flera kilo, då kunde jag ha bjussat den stackaren på en apelsin och ett äpple iaf.

Jag är verkligen sugen på att äta ute någon kväll. Det dumma är att mina kompisar helst lägger pengar på annat, som drinkar istället för att äta en god middag. För mig är det nog tvärtom. Jag längtar tills att jag kommer hem till Sverige, för då ska jag och lillasyster laga egen sushi och baka det goda brödet, det blir mysigt.

Vykort

Äntligen har jag köpt vykort. Måste posta dem imorgon, iofs så lär mammas kort komma lite försent, men det är ju tanken som räknas.

Innan var jag och promenerade i Parc de Bagatelle. Och jag kan inte sluta förundras över hur vackert det är. Det låter så fånigt, men det ser ut som paradiset. Man använder alla sinnen, utom smaksinnet kanske när man luktar på blommorna och de våta löven, ser på den underbara miljön och lyssnar på både stora och små fåglar.

Jag känner mig oförskämt pigg, märker inte alls av sömnbristen och alkoholen. Skulle faktiskt kunna tänka mig att gå ut ikväll också. Fast så kommer det inte att bli. Jag ska dricka upp mitt kamomill te och läsa The Picture of Dorian Grey som ska vara utläst tills på torsdag, jag har knappt börjat.

image24
Bild från helgen, jag är till höger om DJns öra typ.

Dagen efter

Ah, det är skönt att vara hemma. Gårdagen var helt okej. Den slutade väll inte riktigt som tänkt, men gör det någonsin det? Nej det gör det nog inte. Jag mötte F och E vid Villiers klockan 19 för att gå och handla alkohol och mat. Vi tog vodka, jordgubbsjuice, limeläsk, och färsk pasta för 6 personer. Allting gick på 15 euro. Det är härligt när saker och ting är billigt. För det brukar det inte vara här direkt.

Väl i lägenheten var det jag som stod för matlagningen, det blev även en tomatsås med grönsaker i. Sen så fixade vi oss och blandade drinkar som blev mycket lyckade! Kombinationen var super. Fs värdsyster med kompis kom igen. Jag förstår inte riktigt varför hon inte kan säga nej till henne. De kom och ville ha vår alkohol, jag svarade att de inte fick det eftersom vi var redan flera som delade på en flaska, men tillslut så blandade jag ett glas som de fick dela på. När det var uppdrucket hör jag hur hon klagar för F att det inte var någon alkhol alls i och att det inte smakade något alls, och så höll hon på så. Självklart blev jag jätteirriterad och snäste att de kan gå och köpa vad de vill i någon kinesaffär och sluta tigga, för att sedan klaga på mej. Det fick henne att sluta. Jag kan inte låtabli att tycka att hon är väldigt omogen. Vi snackade lite med Elie och Jonathan som tyckte att vi såg mycket bra ut, sen gav vi oss iväg. Showcase blev första stoppet. Vi kom inte in, snacka om pinsamt. De ville ha leg och vår motivation sjönk till botten. Vi bestämde oss därför att åka till Montpernasse. Där ligger en klubb som heter Bobino som F sa var mycket flashig. Men eftersom den öppnade förns 00.30 så fick vi gå in på en bar sålänge. A och E gick före till kön, och vi kom en stund senare. E och A kom inte in på klubben, men det är inte så konstigt, de ser tyvärr lite barnsligare ut än oss. Men jag och F kom in utan problem, och vi slapp betala inträdet på 20 Euro också. Visserligen kändes det väldigt dumt att lämna dem andra, men så blev det.

Stället var mycket flott, ungefär som Palais, fast med lite högre medelålder. Vi var nog de som var yngst där. Konfetti sprutades och champagnen och helrören bars in. I taket var det en gigantisk discokula som snurrade och låtarna spelades. Jag kände mig väldigt snygg, vilket kändes bra. Efter ett tag blev vi dessvärre lite trötta och opeppade, så vi satte oss ned i sofforna. En kille med stirrande gröna ögon högg tag i mig, och hans pappa högg tag i F. Hahah, sjukt konstigt att vara ute när man är över 25 år med sin pappa. Tänk om jag skulle ha med min mamma på nattklubb som gick fram till de snygga killarna och pratade med dem om mig.

Kvällen slutade med att F fattade tycke för en kille som var mycket påverkad. Jag sa att det var dax att åka hem, men då hade han erbjudit henne att sova hos honom. Hon frågade mig om det var okej, och jag tänkte inte leka moraltant och säga åt henne att följa med mig istället så det slutade med att jag gick därifrån själv. På vägen mötte jag en svensk tjej som jag pratade lite med som var jättegullig, tyvärr skulle vi åt olika håll så vi kunde inte göra sällskap. Jag lyckades hitta till nattbussen som tog mig till Champs Elysées och där tog jag ytterligare en buss till Triumfbågen. Där hade tunnelbanan inte börjat gå ännu, och inga bussar gick heller. Så jag sprang de fyra metrostationerna hem klockan var väll ungefär 6 när jla mig i sängen.

Konstigt nog är jag inte så slut trotsallt. Faster har bjudit mig på lunch imorgon, men jag tackade faktiskt nej. har mycket att plugga, och det tar en hel timme att åka dit, så det får bli en annan gång. Ska föreslå L att vi pluggar matte imorgon på Centre Pompidou, eller i solen om det är fint väder.

Ägget spängdes

Jag fick tips av en klasskompis att man kan koka ägg i micron. Smidigt och bra, ända tills att ägget sprängdes. Det lät som om någon hade slängt in en minihandgranat. Äggvita i hela ugnen.

Min kompis har precis lagt upp massor med bilder på Facebook på bland annat mig, vissa är mer smickrande än andra om man säger så. En bild är riktigt härlig där jag dricker ett groteskt äckligt vin. Det gick inte att få ned, och det kan man se på min min. Haha, jag skattar för mig själv när jag ser den.

Nu börjar det bli varmare och varmare här igen. Äntligen! Idag slutade vi efter lunch. Jag åkte in till stan för att shoppa något att ha på mig ikväll. Men jag hittade för tusan inget. Funderar på att ha min kjol som är hög i midjan med ett vitt linne till. Lite tråkigt, men jag får väll sminka mig snyggt istället. Eller så tar jag maskeradmasken så behöver jag inte ens sminka mig?

Jag är trött, ska lägga mig i sängen en stund och sen dra. Det idiotiska är att jag gick och la mig tidigt igår för att jag ville vara pigg hela kvällen, men istället så kunde jag inte somna, och sen vaknade jag ungefär varannan timme ända fram till klockan sex. Det är inte likt mig, jag brukar sov som en stock hela natten...

Tjockare och tjockare, smalare och smalare

Oj, jösses. Spanar på facebook igen och ser att en gammal vän har blivit riktigt tjock. Det ser ut som om hon tjugo kilos övervikt eller något. Inte smickrande. Samtidigt som en tjej i klassen bara blir smalare och smalare. Men man kan inte kommentera sådant, om hon har ätproblem kommer hon antagligen att ta det som en komplimang. Det är synd för hon har väldigt vackert ansikte.

Igår körde en av tjejerna i klassen ett friskispass på gympan. Jag känner av träningvärken i magmusklerna och det känns bra. Jag känner mig värsta vältränad när jag har träningsverk.

Dagen har spenderats på en bänk i solen i parc Monceau med två vänner. Vi planerar utgången imorgonkväll. Lite problem har uppstått, men vi får ta det som det kommer. Sedan traskade vi till Svenska kyrkan där vi köpte kaffe och bullar. Myspys.

9 april

Inte speciellt långt kvar tills jag fyller 18. Jag sitter inne och tittar på Facebook där folk addar events hit och dit. Det är Laroy som har en kväll på onsdag, det är någon kväll på Debaser och andra ställen i Stockholm...  De vill förstås visa att de fyllt 18 och kan gå på nattklubb utan falsklegg. Jag vet inte varför jag skriver det här. Istället addar jag en partybild, som visar att i Paris måste man inte vara 18 och man måste inte ha falsklegg heller. nu skryter jag allt lagom va? Från Flesh d'Or, där Facehunter brukar hänga när han är i Paris.image23

Hahahaha, vi solglasögonen av killen som ser rolig ut. Vi borde ha snott med oss dem...

Idyll

Nu ska jag snart sticka iväg och lyssna på ett föredrag av Herman Lindqvist. Har precis ätit middag. Den bestod av grönssaksoppa, sallad gjort på majs, en skiva skinka, tomat och sallad, jordgubbar och yoghurt till efterrätt. Tror min värdmamma seriöst att man blir mätt på så lite?! Jag fick lov att lägga till en och en halv macka och en apelsin för att stilla hungern lite mer. Jag föredrar att laga min mat själv. Men det har hon inte förstått.

Fan nu måste jag gå. fortsätter på inlägget senare

Hej?

Jag har knappt pratat med min värdfamilj sen jag kom hit i torsdagskväll. Det känns mycket märkligt. När jag kom vid 20-tiden så var bara barnen hemma. Självklart välkomnade de mig med en hejdundrande middag och ville höra allt som jag gjort i Stockholm. Eller inte. Jag kom in i lägenheten men ingen av barnen tar sig orken att lyfta sig från stolen i sina rum och titta ut i korridoren och säga hej. De ropar inte ens hej från sina rum. Är det jag som är känslig, eller gör man verkligen såhär?! Samma grej hände när jag kom hem efter jullovet, bara storasystern på 24 år var hemma. Men hon gjorde sig inte ansträngningen att säga hej till mig.

Jag tycker att det är så fruktansvärt respektlös och rikitgt dålig stil. Jag förväntar mig inte att de ska göra en middag och fråga allt. Men ett hej är väl inte så mycket begärt. Eller?

Sedan har jag gått om familjen totalt. När de har varit hemma har inte jag varit där och tvärt om. Men aja. Skitsamma. Det är bara 10 veckor kvar i den här familjen. Sen får jag återse min älskade familj som alltid hälsar på mig när jag kommer hem. Alltid.


Seg

Blä. Idag har jag seriöst inte gjort någonting. Även om jag har massor med saker att göra med tanke på hur mycket jag har missat den senaste veckan. Jag känner mig som om jag har varit ute och festat riktigt vilt igår kväll. Men det har jag ju inte... Fast jag har hunnit åka och handlat frukt på marché St Antoine idag. Nu ska jag ta mej en joggingtur, och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hittapå. Kanske städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag. Eller så åker jag till F som är ensam hemma. Fast då pallar jag inte att åka tillbaka sen, så det är nog ingen bra idé.

Intresseklubben antecknar samtlig information.

5 april

image22

Oj tiden går snabbt. Enligt en kompis så är det bara tio veckor kvar till sommarlovet. TIO VECKOR! Det är ju ingenting. Nu ska jag njuta av tiden ordentligt.

Mycket och lite har hänt den senaste tiden. Jag har varit hemma i Sverige n¨ågra dagar och jag har varit i Loire. Sverige var bra. Jag har köpt med mig makrill i tub, kommer ni ihåg reklamen till den? Det är nog den bästa på länge... Jag har köpt babyolja, skrubbsvamp och fått massor med glassiga magasin av min älskade mamma. Jag har pratat i telefon men två av mina kompisar, och det var rikitgt mysigt. Jag har varit på arbetsinterjuv på Coop som gick sådär... Och sedan huvudantledningen till att jag åkte hem var för att gå på mormors begravning. Det var en väldigt fin cermoni. Kyrkan var liten, blommorna var fina och vädret likaså. Visserligen tror jag nog att jag inte gråtit så mycket på länge, men det känns skönt att det är gjort nu. Och när vi gick runt kistan så kändes det inte som om det var min mormor, det var inte min mormor som jag varit på landet med, som jag har spelat kort med, som jag har kramat. Nej, för den mormor som låg i kistan var någon annan. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men det var så det kändes.

I torsdags tod jag planet ner till Paris igen. Hamnade brvid en pratsugen man i 50års åldern som snackade hela vägen ned. Till och med när jag försökte läsa min DN på stan så babblade han, och jag svarade artigt.  Flygvärdinnan pratade jag också med hon var trevlig. Färden hem till Stockholm var dock inte lika bra. Jag kom i god tid till flygplatsen för att checka in när jag ser den enormt långa kön. Den var hur lång som helst. Så jag ställde mig där och väntade i mer än en timme. Självklar hade jag bara hunnit fram till hälften när de ropade att passagerarna till Stockholm var tvungna att checka in nu. Så jag fick snällt tränga mig. Självklart hann jag inte köpa någon smörgås eller nåt heller. Jag var sjukt hungrig, hade bara ätit frukost klockan 8.45 och klockan var 15. Självklart stod vi stilla i en halvtimma på arlanda, och väl uppe i luften så börjar de längst fram med matvagnen. Jag satt på rad 19 e. När vagnen äntligen kom till mig så var de stora mackorna slut. Så jag köpte en liten och en kaffe. Sen så frågade flygvärden om det inte var min mamma som jobbade på SAS. Jag svarade ja och vi pratade lite sen bjöd han mig på en kanelbulle och kaffe. Det var bra, för jag var fortfarande hungrig.

Igår bar det av till Loiredalen men klassen i en rosa buss. Vädret var mycket fint, vi solade och njöt. Besökte slottet där da Vinci hade bott gjorde vi också, men även ett annat slott i Amboise. Tre timmar tog det att åka dit, och lika lång tid hem. Som tur var hade jag med mig massor med svenska tidningar på bussen, så ni kan ju gissa om det var poppis?!

Idag ska jag kanske gå och se en utställning med Marie Antoinette, och sen ska kanske några vänner komma och laga middag hos mig ikväll. Jag måste bara fråga min värdpappa först om det är okej, förhoppningsvis är de det.

I'm back

in town.

Blommigt

.


hits