Mot jobbet!

Eller prao heter det. För jag får ju inte betalt för det jag gör, eller igår fick jag bröd.

Men jag trivs mycket bra! Första dagen fick jag mest stå och se på, och lära. Andra dagen blev det kassaarbete. Det var mycket roligare. Runt lunch så kommer det människor som ska köpa mackmenyn, så då gäller det att veta vad som ingår, och vad det kostar. På morgonen vill folk mest köpa baguetter och croissanter. När jag kommer på morgonen så får jag ta en croissant eller vad jag nu vill ha, och det bästa är att de dem som precis kommit ut från ugnen, de bara smälter i munnen! Vid lunch så bjuder bageriet på lunch, inte sådär jättegod, antingen macka eller quiche. Jag föredrar pajen som är broccoli/rökt lax. Under kvällen så gäller det att sälja slut på allt bröd, när en populär sort är slut så måste man förslå någonting annat, och göra så att kunderna nappar på erbjudandet. Jag jobbar tillsammans med tre andra tjejer, tror att samtliga kommer från förorten. Två av dem är ganska snälla, den som jobbat längst är sådär. Hon kollar det jag gör, och gör jag det fel så är hon inte rädd för att säga ifrån. Ber mackor får jag också göra, det är inte så roligt... Det svåraste är när det kommer kunde som pratar dålig franska, det är jättesvårt att förstå, och efter att ha fråga pardon tre gånger så känner man sig ganska dum. Idag jobbar jag från klockan 12-20. Ganska sent alltså, dessutom så måste jag jobba imorgon, lördag också. Så det blir till att stanna hemma på kvällen, ska nämligen gå upp klockan 6.

Jag är helt slukörd efter en dag. Gud, så jobbigt det är! Men kul.image25

Prao

Puh, har haft tre dagar prao, och jag är slut! Mer uppdatering kommer...


Hästhagen

Sitter och tittar på ett SVT-klipp om Hästhagen, det där området i skogen som stått övergivet i mer än 10 år. Där pratar en man om hur dem där muslimerna fick den gamla tvättstugan, och det byggde en synagoga av den! Haha, den var bra.


Det vorde otroligt intressant att se Hästhagen. Jag skulle vilja åka omkring i Sverige, och se alla vackra och fula saker. Just nu tycker jag att vandra i den svenska fjällen vore en häftig semester. Det tror jag att jag ska föreslå pappa. Ska kolla lite vad man kan göra.


Ny vecka

Ny vecka, nya krafter.

Åh, idag är jag ledig! Helt underbart. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, och det tror jag inte riktigt uppskattas av familjen, så jag kanske ska ta och plocka undan lite.

Nu ska jag klä mig och dra till Auchan för att handla mat.

Rue de Bretagne

Oj, jag var så trött i inlägget innan att jag aldrig hann komma till det jag ville säga. Efter mässan så gick jag omkring lite i 3:e och hittade en mysig liten gata. I en liten gränd precis brevid visade det sig vara en otroligt mysig marknad. Eller det påminde om Östermalmshallen, fast mycket mer bohemiskt och de var utomhus! De hade ställt upp lite halft provisoriska bord, och man kunde beställa brunch, eller annan mat. Mycket var dessutom ekologiskt! Gud så mysigt det var, nästa söndag ska jag absolut gå och äta lunch där. Ska försöka få med mig några andra också, om de inte har pengar så tänker jag banne mig gå själv. För dit ska jag igen.


Det är när man går omkring som man hittar de bästa ställena. Innan har jag inte varit sådär överförtjust i 3:e men det här var så mysigt. Inga turister, förutom jag då, bara parisare.


Matt

Usch. Jag känner mig helt död, fysiskt. Är helt matt i kroppen och jättetrött. Konstigt, för några timmar sedan åt jag ett rejält mål mat, och nu åt jag mellanmål. Hade tänkt ut och jogga, men jag borde kanske lyssna på kroppen istället? Skönt att jag är ledig imorgon.

Schlagerkvällen igår hos E var väl ok. Jag tyckte som vanligt att det var ganska tråkigt att titta på alla bidrag, Sverige kom på 19e plats tror jag. Imorse gick jag upp tidigt, borde ha legat kvar i sängen och försökt somna om, men jag gick upp istället. Lilla Margeaux kikade fram genom en dörr och kom och höll mig sällskap när jag lagade frukost. Självklart går S upp då. Jag som hade hoppats på att slippa henne när jag gick upp tidigt. Men jag försökte inte att bry mig och satte mig ned vid frukostbordet utan min bok denna gång. Stelt blev det ju såklart, och jag la in någon liten fras. Men hon gjorde ingen större effort för at hålla samtalet uppe. När hon kände att det blev ganska fånigt så sa hon någonting om att hon hade varit på tennismatch igår. Jaha, i couldn't care less. Drog till marknaden och blev varm inombords när jag tänkte på hur mycket jag tycker om att gå där. Hur en tjock gubbe ropar Jalla hela tiden, och hur vissa inte kan säga euro rätt. Efter det drog jag vdare till Republique, för jag hade läst att det skulle finnas en klädmarknad där i närheten, men den var helt öde. Innan jag kom dit så gick jag förbi en kyrka där klockan precis slog 11 och mässan började. Jag kom på att gå på mässa är en av de sakerna jag har planerat men inte ännu gjort, så jag gick in dit. Prästen sjöng, folk sade amen, de tände rökelser. Och tja, det var nog ganska fint. Jag gick efter en timme precis innan det slutade, då folk fick Jesu kropp och blod.

Nu ligger jag här i sängen och är supertrött. Jag ska nog försöka sova en timma tror jag.

Upprörda känslor vid frukostbordet

Oj oj oj. I morse så gick jag upp tidigt för att kunna äta en god frukost i lugn och ro. Självklart så kommer värdmorsan upp och ställer sig och gör frukost. Jag går struntar i det, och gör som jag hade tänkt göra till mitt rum och hämtar boken som jag läser just nu. De har nämligen ingen tidning här, utan man brukar äta frukost under tystnad för de tycker inte om att prata på morgonen. Jag äter min frukost i godan ro, S går ut en liten stund och pratar i telefon, jag fortsätter att äta. Sedan kommer hon tillbaka och äter sin frukost, frågar om jag kan rosta en macka till henne då jag sitter närmst. Javisst svarar jag och gör det snällt, sedan återgår jag till min bok. När hon är klar reser hon sig upp och börjar diska, skramlar lite med kastrullen och torkar den. Sedan utbrister hon bittert, C'est dommage que tu es parti prendre ton livre quand je mangais avec toi. C'est dommage. Jag blir lite förvånad över hennes reaktion och fnyser till och nästan flinar lite åt henne. Sedan svarar jag ganska trotsigt eller kanske mer med ironi i rösten, jag som trodde att ni inte tyckte om att prata på morgonen.

Herregud. Så när det passar henne att prata med mig under frukosten, då föväntas jag sitta och lyssna uppmärksamt. Jag borde ha svarat att när jag kom hit så var det ingen som ville prata med mig varken vid frukosten eller efter middagen, nu efter ett år här så tror jag att jag har blivit som ni. Jag tycker inte om att prata på morgonen. Haha, undrar hur hon hade reagerat då? Det har hänt ganska många gånger att jag suttit vid frukostbordet så kommer hon och grymtar god morgon, och hämtat en frukostbricka och tagit med sig frukosten. Vem är det som brukar vara osocial? Jag är medveten om att det kanske inte låter sådär jättetrevlig att sitta och läsa en bok på morgonen, men om man har bott här sen september och ingen fört en normal konversation under frukosten så tar man väll ändå förgivet att det inte borde spela någon större roll om jag läser min bok eller inte. Allting ska jämt vara på hennes villkor.



De positiva glasögonen

Jag går nog i den skola som är sämst organiserad. När jag började terminen så förklarade rektorn lite fint att ibland blir saker och ting inte alltid som man tänkt sig, men då måste man sätta på sig de positiva glasögonen. Sen visade de en bild på en lite unge med enorma glasögon och ett flin på läpparna. Men det som de egentligen menade var att Svenska skolan i Paris har inge ordning och koll på någonting. Allt är bara kaos.
Nu ska vi ha praktik i två veckor. Då ska vi få matpeng på 7 euro/dag för att klara oss. Men självklart har skolan inte fixat pengar i förväg för att vi ska få dem innan praktiken. Nej, nej. "Sånt tar ju en vecka innan banken kan fixa fram, så ni får lägga ut pengar sålänge" Jaha. Varför tänkte de inte på det för två veckor sedan?! De har vetat sen i september månad förra året att vi skulle ha praktik dessa veckor. Inte fan ska det väll vara så svårt att ringa till baken och fixa pengar innan?! Vi betalar hur mycket som helst för att gå här, sen så vill de att vi ska lägga ut nästan 700 kronor. Vi ska lägga alla kvittion i kuvert, och sen lämna dem till skolan. Sedan har de exakt fyra dagar på sig att kolla alla kvitton så att de stämmer. Vi är över 50 personer som kommer att ha minst 10 kvittion var. Det skulle inte förvåna mig om det har "glömt" att fixa pengar till oss efter praktisken heller. De tar förgivet att alla ska kunna lägga ut nästan 700 kronor, men jag vet att vissa i klassen är panka. Vad ska de leva av under två veckor? Luft? Duvbajs?

Nej, det här var dagens och årets sämsta. Svenska skolan i Paris organisation alltså.

Så svensk man kan bli

Igår på föredraget så pratade Jonas Hassen Khemiri om hur folk alltid frågat honom om han känner sig mest svensk, eller mest tunisisk. Han undrade varför folk alltid måste dela upp alla i olika kategorier. Jag har alltid varit svensk, så svensk man kan bli i Sverige. Men jag har också haft en sida av mig som velat se mig om på min andra sida. Den franska, men nu när jag åkte hit så är jag fortfarande en blond liten svensk tjej med ljus röst. Visserligen är jag kanske den i klassen som kan lite bättre franska, men jag är fortfarande inte fransk. Jag vet inte vart jag vill komma med det här inlägget. Nu måste jag gå.

Sista dagen!

Idag är det typ sista dagen i skolan! Sen har jag två veckors praktik, sen en halvslapp vecka i skolan. Och sen är allting slut. Gud så skönt! Men jag har ändå mycket kvar att göra, flera betyg som står och väger, vissa saker ska jag komplettera så att jag kommer upp till MVG.

Igårkväll var jag på ett föredrag på CCS. Det var Jonas Hassen Khemiri och någon fransk författare vid namn Nicolas Fargues. Mycket bra var det!

I helgen är jag bjuden på födelsedagslunch i Charenton, och på lördag kväll ska vi kolla på Charlotte Perelli i melodifestivalen. Dax att klä på sig! Oj vad jag är virrig! Det skrev jag ju i förra inlägget...

J'traîne des pieds



God kväll. Just nu känns allting bra och dålig. Humöret går upp och ned. Jag har sömnbrist. Jag tänker på mormor väldigt mycket också, det är kanske det. Nu tänker jag på henne flera gånger varje dag, och funderar över hur sommaren kommer att bli utan henne. Hur jag inte längre har möjlighet att fråga henne saker som hon upplevde när hon var i min ålder. Inte ringa till henne, och alltid höra henne lika glad när hon hörde att det var jag som ringde. Åh jag saknar henne. Fy, trårarna rinner.

Nej, nu ska jag bada. Läsa en bok om Kina och försöka koppla av lite.

Till helgen blir det Eurovison song contest hos E. Födelsedagslunch hos faster. Sen har jag inget mer planerat. Ska nog besöka mosken eller något annat som jag inte har gjort.

20 maj

Mitt första inlägg som 18-åring. Jag har haft min vänner här, och vi har haft det mkt bra.

Fredag: Vi drog till Truskel, för det låg nära hotellet. De smakade Barba-papa och andra shots. Vi dansade och snackade. På hemvägen blev de andra lite väl överexalterade över att man kan gå på bar och köpa alkohol, trots att man inte fyllt 18 år ännu. Så det blev ett stopp hos araben på hörnet, och de köpte en vodkaflaska som de blandade ut med fanta. Jag tyckte att det var en sådär halvbra idé att börja dricka vid 02.00tiden så jag drack ingeting med dem, utan spelade låtar från F-mans Ipod och hade det allmänt bra.

Lördag: Drog jag hem på morgonen för att hämta necessären, byta kläder och hämta plånboken. Vi bestämde möte vid Château-Rouge. De hade lite problem med köp av biljetter i tunnelbanan så de kom en halvtimma försent. Jag ville visa dem kontrasterna i Paris, så vi gick förbi den afrikanska marknaden. P blev äcklad av alla köttslamsor hos slaktaren, så vi gick till fruktståndet istället och köpte ett kilo jordgubbar som alla fick smaka av. För att motionera lite tog vi trapporna upp till Sacre-Coeur. Sedan gick vi ned mot Moulin-Rouge och sexkvarteren runt Pigalle. Vidare till Galeries La Fayette där vi åt lunch. En sväng i Maraiskvarteren hann vi också med, och se på centre Pompidou. Sen hade hela dagen gått, och jag åkte hem till Neuilly för att hämta partykläder. Väl vid hotellet igen så klädde vi upp oss och stack till en italiensk restaurang och åt middag. Sedan gick vi tillbaka till hotellet för att förfesta lite innan vi skulle gå ut på klubb. Men vi hade det så himla bra på hotellet att vi stannade där. Vi blandade allvarliga diskusioner med skratt. Dessutom var vi ganska trötta efter dagen så det var bra att vi inte tvningade oss själva att gå ut, då hade det inte blivit någe lyckat. De sjöng för mig på tolvslaget, Mamma och syster skickade sms prick, och F ringde. Kvällen slutade med lite väl mycket att dricka för en viss person som dansade till Sex bomb med Tom Jones. Bildbevis finns.

Söndag: Vaknade av att L kom och knackade på dörren. Han ville låna vår dusch, för deras var inte användbar efter en lite olycka med glassplitter under kvällen. Vi gjorde oss i ordning och stack ner till receptionen för att checka ut. När vi skulle gå ut från hotellet ropade den som jobbade där att vi hade en telefonräkning att betala. Que?! Vi hade inte ens lyft på telefonen, och blev mycket irriterade. Jag bad om att få numret som hade ringts uppläst, och det var ett Parisnummer. När jag sedan frågade vilken tid numret hade slagits så var det vid 18 på fredagkvällen, och då hade de inte ens checkat in. Sedan satte vi oss på ett café och åt croissanter med café crème. Champs-Elysées blev nästa stopp. Sephora, Virgin Mega Store och Louis Vuitton där det köptes saker. Dock inte av mig :) Sedan traskade vi ner till Seine och tog en turistbåt, som tog mer än en timma. Vi roade oss med att kolla på byggnade och japaner. Sedan tog vi bussen till St Germain där vi åt på ett brasseri. Fortsatte mot Notre Dame där vi köpte dyra turistiga crêps. Sen var dagen slut, dax att åka tillbaka till hotellet för att hämta väskorna och säga adjö. Väl hemma i värdfamiljen så kom värdmamman och hon sa inte ens grattis på födelsedagen till mig (!). Trevlig kärring det där. Så jobbigt kan det väll inte vara? Nej, hon klagade bara på att jag inte hade haft på mobilen under dagen, det hade jag visst men inte hört när hon ringde. Hon sa att hon hade spelat in ett medelande. Då tänkte jag direkt att hon måste ha sagt grattis på telefonsvararen istället, men nej. Inte där heller.

Nu har jag bara tagit upp de saker som vi sett, men jag orkar inte gå in på detaljer. Nu ska jag sova. Sov en timma idag när jag kom hem efter skolan, och ändå är jag trött. Det är nog helgens missade sömn som jag tar igen. Godnatt

16 maj

Det betyder att det endast är 2 dagar kvar tills att jag blir myndig. Nu får jag gå ut lagligt, dricka, ta körkort, skriva på papper. Jag får egentligen göra det mesta. Men samtidigt så känner jag mig fortfarande som 14, förvirrad och ganska barnslig, men glad ändå. Kommer jag hamna i en vuxenkris?! Snart fyller jag 20, då är det bara halften kvar till 40. Vid 40 års ålder har man levt halva sitt liv, sen dör man.

Idag kommer vänner ner till Paris. Från början var de 6 stycken, nu blir det bara 4. Men det blir kul ändå. Värdfamiljen är borta i helgen, vilket betyder samma sak som att fylla 18...

FRIHET!

Men först måste jag klara av ett kemiprov. Har haft sjukt många prov denna vecka, och skulle behöva stänga in mig hela helgen för att fortsätta att plugga. Men det fixar sig nog. Jag får väll ta med mig the god damn fysikbok och plugga med mina vänner eller något. Sätta mig i ett hörn på nattklubben och försöka räkna lite, så kan jag vinka lite åt de andra som troligtvis dansar.



La Boule Ange

Idag var jag och besökte mitt boulangeri. Det var så franskt det kan bli typ. Föutom att hon som äger stället heter Katarina och är svensk. Jag börjar klockan 8.00 på tisdag, så det blir till att gå upp tidigt. Måste säga till min värdmamma att vi måste börja äta tidigare nu, alternativt att jag får äta tidigare själv. Kommer inte orka med att äta halvnio och gå upp vid 6. Jag jobbar även på lördagar(!!!), tyvärr.

Idag hade jag franska, svenska och kemiprov. De två första gick väll rätt bra, det sistnämda gick inte alls speciellt bra. Men skitsamma jag kommer ju ändå få VG i slutbetyg, och om jag inte får det... Ja då jävlar blir det liv kan jag säga. Nu måste jag kila iväg till idrotten. Vi ska spela brännboll baseboll. Sen måste jag fortsätta mitt pluggande.

Engelska
Kemi
Svenska
Matte
Fysik
är några av de ämnen som jag måste sätta igång med. Blä.


Lektioner på CCS

Kul att jag gick upp klockan sex imorse för att vara på CCS vid 8-tiden. Kul att ingen var där förutom jag. Kul att jag inte hade kollat mina mail ordentligt och sett att vi började senare. Väldigt kul. Jag satte mig i parken och pluggade lite på sen 600 engelskaglosorna som vi har. Inget ont som har någotning gott med sig.

Jag har vunnit! Jag slipper göra kursprov i kemi. Det lönar sig att bråka lite, denna gång fick mamma hjälpa mig lite. Kemiläraren kom därför till mig och frågade " Är du nöjd nu?" Med mycket ironi på rösten (nu när du ändå har fått som du vill, kunde hon lika gärna lagt till) "Eh, ja det är jag väll" svarade jag. Sen så fågade hon ganska fräckt "Kan du verkligen det här?"
Haha, jävla subba. Gå och dö.

Vi köpte sushi till lunch och satte oss vid place de Vosges.

På historian idag pratade vi om V-Gurra, vår föredetta kung som var homosexuell, lasermannen och den svenska synden. Det var mycket intressant. I en italiensk film så framställde de svenskarna som helt frisläppta. Alla familjer åt frukost helt nakna tillsammans och allt var galet. Enligt italienarna alltså.

Fifty-three, cincuenta y tres.

Ja det kan man verkligen undra. Kvällen blev inte så lcykat, Paris var typ tomt. På Showcase där det brukar vara massor med kö och människor hade de till och med spärrat av dansgolvet. Vi gick och spelade sånt där fotbollspel. Jag ägde alla, och vann samtliga matcher. Det kände ungefär som att vara på fritidsgården, fast vi var på en nattklubb i Paris. Så vi beslutade oss för att åka till Bateau Far. Det är typ som en bar/klubb på en gammal fyrbåt. Vi var dessvärre ganska uppklädda och passade inte riktigt in bland jeans och converse. Jag drog därifrån och lyckades komma med sista metron på linje 14. Därefter sprang jag till Concorde och haffade nattbussen. På Champs Elysée var det ett gäng förvirrade spanjorer och amerikaner som frågade om och om vilken buss man skulle ta till Eiffeltornet, chauffören svarade buss nummer 53 på franska, såklart. Det förstod ju varken spanjoren eller amerikanerna. Så jag ropade att det var nummer 53 på engelska, och sen så fick jag damma av mina spanskkunskaper och säga nummret till spanjoren också.


Så det blev med andra ord inte en så lyckad kväll dessvärre. Det var synd, för det hade kunnat bli det! Alla var på humör, det var bara det att det var lite folk ute på stan.


Nu måste jag verkligen plugga. Sitter i fönstret, eller på min terass som värdmorsan säger. Jag har inte orkat laga lunch, utan det blev en pain au raisan med mjölk, en halvt kilo jordgubbar och en grapefrukt. Får bli en tidig middag istället.


:D

Just nu känns allting bra. Jag känner mig väldigt snygg i min blåblommiga klänning, guldig kuvertväska, svarta ballerinor och utsläppt  halvvildt hår. Om jag hade en sladd till kameran hade jag kunnat visa hur snygg jag är. Haha, självförtoendet ligger på topp!

Snart ska jag möta upp fyra stycken tjejer vid Palais Royal, musée du Louvre. Där ligger nattklubben Le Cab. Vi har blivit uppskrivna på listan, och skaffat någon form av bar-pass så det är open bar till klockan 00.00! Men jag har laddat med mammas goda bröd som för övrigt precis tog slut, så någon drink eller två ska jag tåla. Sen efter tolvslaget är det ändå lagom att sluta upp med drickandet och dra vidare till något annat ställe.

Åh, jag gillar Paris!


Barnavdelning

Igår fick jag ett mail där det stod såhär:


Hej Cecilia,

Rekryteringen av Säljare till Coop Forum Västberga är nu klar. Vi har beslutat att tillsätta tjänsten med en annan sökande.

Vi tackar dig för det intresse du har visat vårt företag och för den tid du har lagt ner för att söka tjänsten. Du är välkommen igen med en ansökan, om du ser att vi utannonserar någon tjänst som överrensstämmer med din bakgrund och dina intressen.

 
Gissa om jag blev förtvivlad? Men ännu gladare blev jag när jag fick detta mail;

Hej Cecilia!

Här tyvärr skickat ett mail till dig som du inte skulle fått angående ett nej tack till tjänst i Coop Forum Västberga. Dettya mail skulle till en annan person så bortse från det mailet. Ber 1000 gånger om ursäkt

Med vänlig hälsning

A E

Idag har jag köpt en klänning på Zaras barnavdelning. Den är blommig och fin, trodde att den skulle vara minimal, men den sitter bra! Om man tar de största storlekarna så motsvarar det faktiskt en liten vuxenstorlek. Det bästa? Den kostar hälften så mycket som en vanlig Zaraklänning.


L'opéra!

Oj, jag hade tänkt att plugga hela gårdagen... och hur mycket pluggade jag?! Ingenting, nada, rien! Hur som helst var det picknick vid eiffeltornet i onsdags. Det var trevligt. Vad som var ännu trevligare eller kanske mer komiskt var att min värdsyster med kompisar kom och satte sig precis brevid oss. Haha, hur stor är sannolikheten? L fick ragg, Cs kompis och hon bytte nummer. Jag hoppas på bjudning till bröllopet.

Torsdagen solade jag och F i parken som sagt, det var mysigt. Gick iväg och köpte mat på Ed, bland annat melon. Påhittig var jag enligt F när jag hälde ut min yoghurt i melonen. Det var gott. På kvällen stack jag iväg till Operan, balett stod närmligen på schemat. Det var roligt, första gången för mig. Dessutom fick vi se det omtalade taket, som jag tyckte var ganska fint.

Idag har klassen varit i Versailles. Det var samma organisering som vanligt, alltså ingen alls. De hade inte köpt biljetter så stackars Britta fick stå och köa i 2 timmar, medan vi andra gick omkring i Marie Antoinettes trädgård. Det var förstås väldigt kul att se, men om jag ska vara helt ärlig så blev jag lite besviken. Den franska trädgården var inte så fin som jag hade hoppats, och slottet var såklart stort, men inte så extremt stort och vackert som jade hade trott. D skojade och jämförde det med sin sommarstuga. Ett slott som Versailles har väl alla... Vi såg spegelsalen och drottningens sovrum.

Nu är bara jag och värdsyrran hemma. Eller hennes pojkvän är här också. Vid eiffeltornet i onsdags förklarade värdsyrran att hennes pojkvän skulle komma, men att hennes mamma, alltså min värdmorsa inte vill att de sover tillsammans i hennes lägenhet. Haha, shit give me a break. Tjejen är 25 år och får inte sova tillsammans med sin pojkvän. Hon har tidigare berättat att värdmamman knappt pratar med hennes barns pojkvänner/flickvänner innan de förlovar sig, för då är det en annan femma! Då bjuder hon på fina middagar mm. Jävla falska kärring.

Picknick!

Nu ska jag strax iväg på pickninck vid Eiffeltornet. Fick veta att jag ska jobba på ett boulangeri vid Buttes Chaumant i två veckor och imorgon är jag ledig. Livet känns väldigt bra just nu!

Väderleksprognos

Mercredi 7SoleilPeu nuageux11 / 14°24 / 25°Toujours très stable et plus chaud +7°
Jeudi 8Peu nuageuxNuageux12 / 15°25 / 27°De plus en plus chaud (lourd)+8°
Såhär ska vädret bli de kommande dagarna. Är det inte underbart?!
 
Vi har kommit underfund med att det endast är 5 helger kvar i Paris. F sa direkt att vi måste festa hårt varje helg, men jag ska gå ut i helgen och nästa helg. Att njuta av Paris är inte att gå ut och festa en hel natt tycker jag. Det är snarare att gå upp ganska tidigt och strosa omkring i olika kvarter. Helst med någonting gott i handen, kanske en croissant köpt på ett boulangeri.

Lillasyster och jag hade det riktigt trevligt. Jag åkte och hämtade henne på flygplatsen och så lagade jag middag åt henne. Vi hann med en lite promenad till Parc de Bagatelle. På fredagen gick vi upp ganska tidigt. Jag åt frulle och dukade till C som gick upp lite senare. Gick och handlade några småprylar på Monoprix, bland annat kakor! Sedan stack vi till katakomberna. Även om vi var där i tid så fick vi köa i ungefär 40 minuter. Men det var helt klart värt det! Vi gick i långa gångar innan vi kom till alla benknotor. Lunch åt vi vid Seine, vi köpte sushi som inte var alltför dyr och sedan styrde vi kosan mot Belleville. Där försökte de som stod i stånden försöka prångla på oss mögliga grönsaker, men vi köpte ett stort paket vindruvor som var helt okej för en euro. Sedan gick vi till La Fayette och sedan åkte vi till la Défense och köpte en present till kusinen. För på lördagen var vi nämligen bjudna till faster med familj. Vi åt lunch och åkte sedan iväg till Marais där vi fikade på det svenska fiket på CCS. Centre Culturel Suèdois. En utställning där fåglar satt sig på en elgitarr och gjorde musik hann vi också med. Sedan strosade vi längs Champs Elysées och köpte nagellack på Sephora. För att sedan ha hemmakväll med ansiktsmask, nagelvård och Sex and the City.

Idag har jag F och L spenderat eftermiddagen solandes i parc Monceau. Lyckligtvis hade jag solkräm i väskan, annars hade jag nog sett ut som en kräfta. Sprang runt några kvarter i hopp om att hitta ett ställe som sålde god och billig glass. Hittade Picard som hade smoothieglass. Jättegott och läskande! Köpte ett paket med 6 stycken. Jag åt tre, och de andra fick dela på resten.

Nu ska jag nog ta och äta lite middag och sedan ta en joggingtur. Imorgon har vi nationella provet i engelskan. Hoppas att det går bra...

Long time no see

Oj, jag har varit väldigt dålig på att uppdatera. Lillasyster har varit här, det har varit väldigt mysigt, synd bara att hon inte stannade längre. Skirve mer senare...

Första dagen i skolan efter en veckas lov. Har äckligt mycket att göra. Så det är lika bra att sätta igång! Jag har placerat mig på fönsterbrädan och öppnat fönstret på vid gavel, så det känns som om jag sitter utomhus.

hits