"Från och med nu köper vi kläder i 100% akryl"

Jag är hemma hos pappa. Jag städar balkongen, putsar fönsterna, jag städar badrummet, jag börjar plocka i ordning skorna i hallen. Plötsligt flyger det små minifjärilar iväg när jag lyfter på skorna som stått huller om buller. Jag ropar på pappa och säger att vi har massa insekter bland skorna. Han börjar lyfta på kläderna som hänger ovanför, likaså på skorna. Ännu fler fjärilar flyger omkring. Han lyfter på ullmattan där kläderna har stått. Den är helt sönderäten underifrån. Det visar sig vara mal. En liten fjärilsliknande varelse vars larver förstör ullplagg. Nu pågår damsugning av samtliga saker där de små fjärilarna kan ha stuckigt iväg för att gömma sig. Lägenheten blir i alla fall ren. Jag slipper tjata på pappa att han måste städa, han går omkring med dammsugaren överallt! Han springer ner till tvättstugan för att se om den är ledig. Vädrar alla kläder och dammsuger skorna.

Nästa gång det börjar bli lite dammigt i lägenheten så ska jag säga att jag sett de små minifjärilarna. Då går han igång med dammsugaren! Smart Cecilia!

Tjocka människor + nöjesfält = SANT

Nöjesfält är egentligen ganska egendomliga platser. Man betalar, ofta ganska mycket för att ha roligt. Man går omkring i en isolerad värld, har ingen aning om vad klockan är, eller överhuvudtaget vad som händer i världen utanför de höga staketen, och man förväntas ha roligt.

Nöjesfält domineras huvudsakligen av tjocka människor. Det kan delvis bero på två saker. 1). Dessa människor spenderar mycket av sin tid på nöjesfält, och eftersom det bara finns mat som är friterad, salt eller extremt söta saker så blir de helt enkelt tjocka. 2). Tjocka människor dras till varandra, ett tjockis get together helt enkelt, som min kära syster så fint nämde.

Egentligen är det ganska sorgligt när man ser extremt tjocka människor som går omkring på nöjesfältet med en stor sockervadd, eller feta pommes, och trots att det är på nöjesfält så ser de inte ens speciellt lyckliga ut. Möjligtvis precis efter de kommit ut ur attraktionen, men när de sedan ser den långa kön till nästa så ser de lika sorgliga ut igen.

När jag gick omkring på Disneyland i Paris så kom jag plötsligt att tänka på att den tjockaste tjejen i min förra klass älskade Gröna Lund. Hon köpte säkert guldkortet, kortet som gör att man kan gå hur många gånger som helst, utan att behöva betala för varken inträde eller åkband. Vad har hon gemensamt med dessa människor på Disneyland i Paris? Vi antog att de flesta som var på nöjesfälten var lågutbildade och troligtvis låginkomsttagare som följd av detta. Det är absolut inget fel att vara låginkomsttagare, men jag tyckte att det var ganska sorgligt ändå. Det finns så otroligt mcyket man kan göra som är gratis, roligt och bra för hälsan med sin familj eller sina vänner under sommaren. Att hänga på nöjesfält med milslångaköer på ca en timma för varje attraktion räcker att göra ungefär vart tionde år... Föräldrar som ha feta barn och som tar med barnen till nöjesfält och låter de äta fet mat, och fortsätta svälla borde låsas in i spökhuset.




Jag är tillbaka i Sverige. Nu stannar jag här ett tag. Det känns bra.

Ohoj!

Vad dålig uppdatering detr har varit här. Internet har inte fungerat, och den sista veckan i Paris har varit häktisk. Men nu är jag tillbaka i Sverige igen. Med lite väl mycket bagage tog jag planet och landade klockan 12.05 Mer rapport om vad som hänt kommer.

Coldplays

nya är helt okej. Ganska typisk Coldplay, men bra!

Sex and the City

Blogg.se har inte fungerat speciellt bra, så därför har det blivit ganska få inlägg. Senaste nytt då? Det har inte hänt sådär jättemycket, men jag har varit och sett Sex and the City, the movie. Den var väll bra, men tyvärr så kunde man gissa ganska snabbt hur nästa scen skulle se ut. Rätt förutsägbar med andra ord. Men det var en feel good film, och sådana är alltid bra...  Jag blev till och med inspirerad att ha kilklackar på jobbet, vilket kanske inte var en jättebra idé. Hade ganska ont i hälarna efter 8 timmar ståendes.

Jag har fått ett arbetsutlåtande på franska, så nu måste jag bara översätta det till svenska. jag har väldigt mycket att göra just nu. Ligger lite efter. Ska ta med mig fysikboken för att stryka under och läsa det som jag ska skiva paper på. På söndag ska jag till faster för att hämta resväska och mitt smink som jag beställde när hon var i USA.

3 juni

Det är ju sommar ju! Redan juni.
Ny vecka, och ny dag på praktiken. Idag har jag nästan bara stått i kassan. Sålde under förmiddagen för 600 euro, vilket är rätt ovanligt, de brukar ligga runt 3-400. Det kom in ett gammalt äckel som frågade om jag ville äta lunch med honom. Nej tack. Jag borde ha svarat att jag tyvärr inte kunde eftersom jag skulle äta med min franske modellpojkvän. Hur som haver kom det in en rätt snygg kille idag på boulangeriet. Plötsligt kommer det in en tjej som pratar med honom och ser väldigt glad ut. Jaha tänker jag, det är säker hans flickvän, men det visar sig att hon ber om en autograf. Så jag sålde tydligen en suèdois till en fransk kändis. Men jag har ingen som helst aning om vem det är.

Just nu frossar jag i goda frukter. Har eh klämt i mig ett halvt kilo jordgubbar, ett halft kilo körsbär och en halv melon. Mmmmm! Nu har jag mango och grapefrukt att fortsätta på imorgon.


New Look

Ledig idag! Underbart skönt. Vaknade vid halv nio och stack iväg till Auchan för att handla mat. Gick och kollade i lite affärer också. Kom hem och lagade mat, sedan kom värdföräldrarna hem.

Stack till Naf Naf för att hälsa på F som jobbar där. Hon såg rätt uttråkad ut, men berättade hur hennes lördagkväll hade slutat. Inte speciellt bra. De gick tydligen ifrån klubben vid 7.00, sen hem till några killar, men de ångrade snabbt och tog bussen tillbaka till Paris, och la sig i en park för att sova. Det är ett praktexempel på hur jag inte vill sluta min kväll. På SSP var det tänkt att jag skulle skriva matteprov, men läraren hade ju inte lämnat något. Så jag gick till Tuileries, längs lyxgatan Saint Honoré och såg massor med dyra saker. På Colette hade de en regnbådsfärgad Absolut Vodka. Det vore en perfekt present till P, synd bara att hennes födelsedag redan har varit. Eller så sparar jag den tills nästa år då hon tar studenten.Sedan tog jag metron några stationer till Les Halles för att spana i den nya butiken New Look. Det finns i London, men det är är den första i centrala Paris. Tyvärr så öppnar dem ett helt år försent. Jag förstår faktiskt inte varför det inte finns fler billiga affärer i Paris, för kunderna finns om man säger så! Jag köpte 2 BHar, 3 spetstrosor, och ett par skinnsandaler för 30 Euro. Då hade jag dragit av min rabatt, men ändå! Ska ta och rensa bort gamla underkläder och köpa nya snygga där. Måste göra lite överföringar till mitt CB bara. Det är sådan bra saker man kan göra när man har fyllt 18!

Morgondagens matlåda är precis gjord. Den består av quinoa, rökt lax, spenat, morot, tomat, mozarella och avokado. Nu får jag inte glömma den heller...

what?

Jag hade bestämt att jag skulle gå ut klockan 19.00 eftersom jag inte varit ute speciellt mycket idag. Självklart börjar det regna fem i sju, och det bara vräker ner. Hela dagen har det varit uppehåll, ända tills nu. Driver vädergudarna med mig eller? Det ser knappast ut att sluta heller. Nåja. Väntar max tio minuter till, sedan trotsar jag vädret och går ut ändå.

2 veckor kvar

Jösses. Det är bara två veckor kvar för mig i den här underbara staden. Dagen då jag skulle åka iväg hit känns som evigheter sedan, men det känns också som om det var precis igår. Ibland känns det som om det är dax att åka hem, men samtidigt vill jag vara kvar.

Gårdagen var helt ok, inte jättebra. Vi kom dit vid ettiden och träffade L och K. L hade ställt upp oss på listan, så vi kom in utan att behöva betala. De ska tydligen ha blivit hårda på legitimation, men vi behövde inte visa. Fan, jag som ändå är 18 ville ju visa idkortet. Väl inne så träffade vi J, den svenska tjejen som jobbar där. Kindpussar, och den gick vi in i VIPdelen. Vi dansade loss till bra musik, men jag kände mig inte så peppad. Det blev nog inte bättre av att de andra hade druckit rätt mycket, och jag ingenting. Men jag vill bevisa att man kan ha kul utan alkohol. Det är inte berusningen som gör att det blir roligt. Dessutom känner jag avsmak för dem gångerna det blivit lite väl mycket. Är det värt det? Nej, skulle jag svara. Om jag väljer mellan drinkar och franska bakelser så tar jag lätt en bakelse! Jag är nog mammas flicka.


Vaknade klockan 11.35 av att värdmamman ringde. Då är det till att lossas att man inte alls sov. För annars skulle jobbiga frågor ställas. Det finns inga spår i lägenheten av att F och I var här innan. Ska kolla en extra gång, man vet ju aldrig. Det vore ganska onödigt om värdmamman märkte det. Nog för att det var ganska oskyldigt, de kom hit någon timme innan vi skulle ut, och de pajjar inte hela lägenheten driekt.

Nu, mot marknaden!


Fotsulorna bränner

Aj så ont det gör i fötterna efter att ha sprungit ikapp nattbussen. Palais blev det, dock inte alls lika bra som förra gången. Nu är det hög tid att sova.

hits