Vårigt

Idag är det underbart väder i Paris. Tur att jag inte åker hem idag. Imorgon ska det tydligen regna, så då kan jag lika gärna åka till Sverige...

Igår var vi med skolan på Paris mode museum. Les annés folles hette utställningen, och vi fick en guidad tur av med mycket charmig och miniliten dam. Dessvärre så tror jag att man måste förstå franska ganska bra för att uppskatta det, så det var nog bara jag som tyckte att det var riktigt bra. Jag märker att min franska förbättrats avsevärt. Nu kan jag läsa tidningar, enklare böcker och titta på filmer utan att ha några problem att hänga med. Igår tittade jag till exempel på Match Point på franska. Det känns verkligen jätteroligt!

Nu har jag precis varit på en joggingtur i Boulogneskogen. Fåglarna kvittrar och man kännder hur solen värmer. Det är skönt. Idag ska jag på Christan Lacroixs utställning, sedan ska jag kanske på ett annat museum. Måste även packa väskan och köpa en spritflaska till en kompis. Hon fyllde 18 för inte så länge sedan. Tänkte köpa ett fort där jag skriver "Stort grattis P på 18-års dagen. Efter denna dag får du göra massor med saker. Köra bil, skriva på papper, gå ut på klubbar, och dricka lagligt. Men en sak får du vänta ytterligare två år med, därför tänkte jag att den här kunde passa bra sålänge."


C'est pénible

Min värdsyster på 14 år beter sig som en riktig tonåring. Hon är sur och snäser. Pratar i telefon konstant. Fast jag har upptäckt att den senaste veckan hon varit såhär så har hon inte ätit så mycket mat heller. Hon har ätit väldigt lite vid varje måltid, och pratar om banting. Vi får se hur länge det här håller på. Det störda är att jag tror att hennes mamma stöttar henna lite, trots att hon är smal. Men mamman är fetträdd och tränar ofta på sin träningscykel...

Min värdmamma är också pénible. Hon är dödsförskräckt efter inbrottsförsöket och vill inte att jag ska vara ensam hemma på långhelgerna om en månad. Hon föreslog att jag skulle följa med dem till landet, men jag tackade nej. Jag vill ju liksom inte slösa bort mina dagar i Paris därborta. Sen föreslog jag att jag kunde hälsa på faster en av dagarna, och då tog hon det som om jag skulle bo där hela helgen. Det vill ju knappast jag eller faster med familj. Så det så. När helgen närmar sig ska jag föreslå att en kompis kan bo här i stället. När katten är borta dansar råttorna på bordet...


Mamma: De visar nakenbilder på Carla Bruni på 4an

Ibland älskar jag verkligen att vara i Paris. Jag måste nog kalla mig själv specialist i att bara gå omkring helt själv, upptäcka nya kvarter, och njuta. De flesta blir ofta förvånade när jag säger att jag har gjort någonting själv. Till exempel att gå på stan eller bara prommenera runt som jag gör rätt ofta. Men om jag mår dåligt, då rensar jag tankarna, och om jag mår bra, ja då njuter jag bara. Som idag gick jag ända till Montparnasse, förbi Trocadero och ställde mig under Eiffeltornet och bara tittade rakt upp. Jag kände lukten av Paris och regnet. Av människorna som går förbi, av de som säljer crêps, av avgaserna, av blommorna. Det är vad jag kallar att njuta av de små tingen i vardagen. För att en dag ska vara bra måste den nödvändigtvis inte innehålla fika på Starbucks, spendera pengar på Champs Elysées och sen en nattklubbstur på kvällen... Den kan lika gärna bli en upptäcktsfärd i ett nytt kvarter.

Jag och mamma pratar väldigt mycket i telefon med varandra. Jag undrar om värdfamiljen tycker att jag ockuperar deras telefon alltför ofta? Aja, skitsamma. Det är mysigt att ha våra små samtal, vi pratar om viktiga saker, och oviktigta ena. Nyss nämde mamma att hon satt och tittade på TV4, där de tydligen visade bilder på en naken Carla Bruni, presidentens fru.

Okej, nu slutar det

Nu slutar påsken påriktigt!  Jag vet att jag bestämde det i måndags, men idag kom Ph med ett enormt påskägg fyllt med svensktlösgodis. Självklart kunde jag inte låtabli det, det var iofs inte så konstigt heller med tanke på att det ställdes rakt framför näsan på mig när vi hade franskaprov. I de franska modetidningarna är varannan sida fylld med reklam. Men inte vilken reklam som helst. Utan smalreklam. Det är krämer hit och krämer dit som man ska bli smal av. Haha, som om det räcker att smöja in sig i lite hudkräm och sen bli lika fit som Doutzen.

 


Jag åker inte hem ikväll ändå, ska på arbetsinterjuv den första istället. Bara det inte är ett aprilskämt.

Caroline, vill du inte komma ner i helgen?!?!? Det vore kul!

Inbrottsförsök

Igårkväll hände det någonting mycket märkligt och läskigt. Jag var hemma ensam och satt i köket och renskrev en text. Plötsligt så plingade det på dörren, och eftersom jag väntade på min värdsyster M så öppnade jag dörren. Men det var ingen där. Nähä tänkte jag, nu är det säkert barnen som tjuvplingar igen. 10 sekunder senare så plingar det igen. Denna gången tittat jag ut genom titthålet och då är det heller ingen där. Vad jag inte tänker på är att det finns två ytterdörrar, eftersom man i princip aldrig använder den ena. Så efter någon minut så hör jag knackade ljud, som om någon försöker hacka in något i springan till låset. Först får jag för mig att jag måste inbilla mig, så jag fortsätter skirva. Sen blir ljuden mer och mer intensivt, så jag går självklart till dörren och tittar. Jag hör att det mycket rikitgt står någon på andra sidan dörren och sticker in något föremål och fortsätter hacka. Min puls steg och jag fick panik och visste inte vad jag skulle göra. Jag får för mig att gå ut och titta, men inser att det inte är sådär jättesmart. Man vet inte vad det är för typer. Därför gick jag till den andra dörren och öpnade den försiktigt, men jag såg till att föra mycket ljud med låset, och sedan smällde jag igen dörren. Efter det sprang jag genom lägenheten till fönseterna som vetter mot gatan. Fem sekunder senare kommer det två män ut från huset och tittat upp mot min våning varpå jag gömmer mig bakom gardinen. När de hade stuckigt så var jag helt skakis och rösten darrade när jag skulle berätta för min värdmamma vad som hade hänt. Eftersom jag är ganska nyfiken var jag ju självklart tvungen att gå och se efter vad de hade gjort med dörren, och anitngen så hade de något stämhjärn eller en liten kofot som de försökt få upp dörren med. Jag är glad att de inte lyckades. Då hade jag låst in mig i badrummet eller något. Haha, såhär i efterhand låter det väll ganska komiskt, men jag blev superrädd. Kan tillägga att jag bor i ett av Paris finaste områden också, tror att det är den rikaste kommunen i Frankrike. Så det är inga kriminella kvarter inte.

Nu är jag hungrig. Undrar när jag ska få mat?

Förlovning

Lite då och då får man höra att vänner har förlovat sig. De har kanske varit tillsammans i ett halvår, och sedan bestämmer de sig för att byta ringar. Jag tycker att det är så otroligt fånigt att göra detta när man är 17, 18 år. Såhär definerar Wikipedia.se förlovning. "Förlovning är ett tillkännagivande av att en parrelation avser att leda till äktenskap" Just det, avser leda till äktenskap. Jag finner det ganska barnsligt och naivt av tonåringar som förlovar sig. Tror de verkligen att det kommer gifta sig med varandra? Eller är det bara deras symbol för kärlek?

Såg precis att en fd. klasskompis tatuerat in sin killes namn. Hur jävla puckad får man vara? Har de ingenting bakom pannbenet, eller är det kärleken som gör dem knäppa?


Renovering

Jag försöker mig på att göra om min blogg. Får se om jag lyckas. Än har jag bara lyckats ändra bakgrunden... Äh, det får nog räcka för ett tag.

Annandagen

Annandag påsk. Imorgon är det över och det är skönt. Jag sitter och trycker i mig lite choklad, även om jag inte är sådär jättesugen. Onödigt, kunde spara den till senare istället. Fast samtidigt så tänkte jag att jag skulle avsluta påsken idag. Äta upp allt godis och sen så får det vara nog. Endast äta franska bakelser framöver, för det är ju ändå det som är godast.

Jag ska eventuellt åka hem på torsdag, för att vara hemma i ~en vecka. Det blir då arbetsinterjuv och begravning. Frågan är bara om jag kan ta ledigt från skolan eller inte. Vi får se. Begravningen kommer jag ju hem till oavsett, men vi får se hur det blir med arbetsinterjuvn.

Idag är jag ensam vid lunch, ska äta fisk. Sen ska jag plugga och gå ut i skogen.

Igår när vi var ute med kusinerna och cyklade så mindes jag den magiska känslan när man var ute och lekte. Hur omvärlden bara försvinner för ett tag, och det är bara fantasin och naturen som stannar. Som när man var på äventyr i skogen för typ 10 år sedan. Jag börjar känna mig gammal när jag kan säga så. Snart kan jag ju säga för 20 år sedan. Hur som helst så bestämde jag och Oskar oss för att dra ut på äventyr, kommer inte exakt ihåg vad vi lekte, men vi gjorde en liten tur i kvarteret och genom skogen. Föräldrarna undrade vart vi tagit vägen, men det tänkte ju inte vi på. Det var vi, våra cyklar och äventyret. Det var tider det.

Dollarkursen!

Dollarn är jäkligt låg nu. Och jag har en faster som åker till N.Y om en vecka. Jag funderar på om jag ska be henne köpa något åt mig... Teknikprylar och sådan skit är jag inte intresserad av. Jag äger inte ens en MP3, vilket är rätt ovanligt när man är i min ålder. Det finns ju dock andra saker som jag tycker om. Typ väskor och parfymer.

GLAD PÅSK föresten.

Jag spenderade dagen hos faster med familj. Vi åt sjukt god mat, och massor med choklad, vi lekte i parken och vi cyklade. Sådär mysigt familjigt om man nu kan säga så. Jag fick med mig en hare i choklad hem, när jag åt av den nu så upptäckte jag att den var ihålig, men att det var chokladpraliner inuti den också.

Fredagen blev det ingen utgång trotsallt, utan en mysig hemmakväll hos tysken och blondien.

Telefonterror

Just nu telefonterroriserar jag en vän på mobilen. Men hon svarar ju inte. Efter varje samtal då ingen svarar blir jag mer och mer frustrerad. Fast jag ska inte säga något, jag är jättedålig på att svara, eller ens ha med mig mobilen. Men just när man ska hitta på något så är det inte så roligt när ingen svarar.

Uttjatad, men ändå...

Skärtorsdag

Idag har jag varit och lyssnat på ett föredrag om Kina. Det var mycket bra och intressant. Jag kände mig nöjd när jag gick därifrån, kanske berodde det på att jag fått 7 euro som skolan var skyldig mig också. Jag gick längs Avenue de Ternes, och på en marknad sålde de jordbgubbar för 2 euro/kilot. Självklart var jag tvungen att köpa en påse, så nu har jag ont i magen.

Enligt tanten som för övrigt är Herman Lindqvists fru, Birgitta så är det här en historisk påsk. Det är bara typ en gång på 100 år som påsken infaller såhär tidigt enligt henne. Så skiv upp det nu!

Undrar om jag kommer få något påskägg av min värdfamilj. Eller här får man ju inte påskägg, utan typ en chokladhare eller liknande. Det tycker jag att jag borde få, med tanke på vilkan fina Chanelparfymer de fick av mig i julklapp, då borde de iaf köpa en chokladhare för 5 euro till mig. Jag tänker inte köpa något till dem iaf.

Cinéma!

Ojoj, dåligt bloggande.

Igår var jag på bio i La Defense. Filmen Paris var mycket bra, trots att den var nästan två timmar lång. Jag och F gick till Auchan och köpte godis. För mig blev det billiga små godisar, som förövrigt hade kass kvalitet. Typ 1/3 av godiset var stenhårt, när det var meningen att det skulle vara mjukt. Det har nog blandat gammalt och nytt typ. Men jag har lovat mig själv att inte köpa mer franskt godis. De har för det första ingen lösplock, så man måste köpa stora påsar, dessutom så har de inte de godaste godisarna. Jag köper hellre annat gott, typ choklad eller något.

Snart är det långhelg, för vi har nämligen inget påsklov. Men det gör ingenting. Jag ska njuta av några dagar då jag kan göra precis vad jag vill. Har planerat att göra sådana saker som jag inte riktigt hunnit göra, som att gå på muséer och andra utställningar. Förhoppningsvis så kanske det blir Paris Paris också. Om vi nu kommer in. Musée d'Orsay, Christan Lacroix utställning är några av sakerna jag tänkt hinna göra. Kanske åka till Versailles också.

Eftersom vi var och såg filmen igår så fick vi kompensationsledigt på franskan imorse. Det var skönt, jag behövde sova ut. Hur som helst så kommer alltid familjens städerska på onsdagmornar. Hon heter Fatira och kommer från Marocko tror jag. Hennes franska är mycket dålig, trots att hon bott här i 25 år. Jag har lite svårt att förstå henne, så när hon frågar mig saker brukar det ta några gånger innan jag förstår vad hon säger. Det känns lite konstigt att sitta i köket och äta frukost när någon står precis brevid och städar när man inte kan prata med personen. Men det gör inte så mycket. Fatira går och säger små ord och suckar lite ibland för sig själv. Jag försöker lägga in lite fina fraser om vädret, och idag frågade jag till och med vad hon brukar äta till frukost. Jag tycker om henne, hon är gullig.

Just nu ligger jag och spanar in Karamellkungen.se Där finns det tandborstskolan, vadå har de dåligt samvete eller? Man kan spana in sitt favoritgodis och spela spel.

Margeaux bajsar bakom min dörr

Sitter och kollar lite klipp på youtube. Värdfamiljens barnbarn är här. Bland annat 2-3åriga Margeaux. Hon kommer in i mitt rum lite då och då och säger "coucou". Sen så stängde hon dörren nästan helt och sa hejdå. Efter en lite stund hör jag att hon fortfarande står där. hon pustar lite så då frågar jag vad hon gör. Då svarar hon att hon bajsar.

Ett dussin goa göteborgare

Igår hade vi modelektion under tre timmar på FFK. Vi fick analtyser trenderna hos Dior, Chanel och Louis Vuittons höstkollektion 2008 och gissa vad vi trodde kedjorna skulle plocka upp för inspiration. Hos BMT fick vi lyssna på en föreläsning om Gabrielle "Coco" Chanel och tillsist hos läraren Britta fick vi lyssna på svenskt mode i Frankrike. Mycket roligare än tråkiga kemi och fysiklektioner!

På kvällen drog jag hem till F. Hon hade lovat sin värdsyster på 14 år att hon skulle få fälja med ut. Jag var frånbörjan rätt skeptisk, men vi kom in på både baren och La Flesh D'Or. På Truskel visade det sig att det fanns massor med göteborgare på plats. Det visade dessutom sig att de gick i Fs gamla skola. Så vi sjöng lite svenska låtar med dem, skakade hand på hederligt svenskt vis och drack barbapapa shots. Sedan mötte vi sammanlagt sex stycken klasskompisar, alla lagom fulla. S var lika dryg som vanligt.

idag har jag promenerat i Parc de la Bagatelle tror jag den heter. Och om jag förstod det rätt så var det Marie Antoinettes park eller något. Den var jättevacker med hav av påskliljor och tulpaner, stora påfåglar som visade sin fjäderdräckt och gamla par som pussade lite på varandra i paviljonger.

Det är vår i Paris nu.

image21


Upp och ner

Under veckan har mitt humör pendlat upp och ner. Jag känner mig som värsta hormonfyllda tonåringen...
Jag har varit så innerligt trött på min värdfamilj. Skrev på Facebook "Cecilia doesn't like to live in this family" Sedan kom jag på att jag är kompis med Capu på Facebook. Efter middagen sprang jag direkt in på mitt rum och raderade. Varpå värdmamman kommer int fem minuter senare och frågar hur jag mår och om det är någonting fel på familjer eller liknande. Haha.


Dig gillar jag inte

Visst vore det otroligt skönt att kunna säga rätt ut till människor som är allmänt jobbiga at de ska skärpa sig och sluta tro att de är någon. Om man vill kan man dessutom lägga till ett "jag gillar inte dig". Det här är något man typ aldrig gör. Utan man står och stör sig på personen tills att man kommer på någonting bättre att tänka på. Men tänk om vi bara sa det som vi tänkte rakt ut? Skulle vi bo i en mindre frustrerad värld, eller skulle vi bo i en mer ledsen värld? Well... don't ask me, I don't know.

Min dag.

Idag har jag:

Ätit en god frukost bestående av grapefrukt, ägg, fullkornsbröd, te, mjölk och yoghurt.

Tittat på Ingmar Bergmanfilmen Monika, och ätit en minisemla.

Gått på extramatten.

Idag ska jag:

Handla på La Defense.

Plugga matte och annat lämpligt

En minijoggingtur.


Trist att vara servitris?

2008-02-27ServitristKina Restaurang PuckenHuddinge

Dripp dropp

I Frankrike regnar det alltid på söndagar känns det som... Fast just idag var det ganska mysigt. Jag sitter inne och känner mig duktig som sammanfattar hela historiatexten. Jag borde plugga oftare! Jag känner mig så otroligt nöjd efteråt. Visserligen har jag bara gjort 1/3 av vad som skall göras på typ en timme. Men jag har ju lång tid på mig att göra klart det! Därför unnar jag mig en liten internetpause.

Igår träffade jag E och F på Champs Elysées. Vi tog en fika, jag en café crème, F en varm baguette fylld med ost och en cola, E tog en muffin. Det var trevligt. Efter ett tag stack vi till Es lägenhet som förövrigt är underbar! Den ligger på femte vångingen i ett gammalt Haussmannhus. Hon har det finast rummet i hela lägenheten och hennes värdmamma verkade supergullig. Utsikten är underbar den med. Om man tittar upp till höger såg man ett upplyst Sacre Coeur, och nedanför låg en karusell. Jag vill byta. Jag tror att jag får eksem av den skabbiga heltäckningsmattan i mitt rum som inte blivit utbytt under de senaste 20 åren. Jag undrar om det är en tillräckligt bra anledning för att få byta...

Vi köpte i alla fall med oss frukt, och smoothie som vi åt när vi kollade på film. Det var mysigt och framförallt gott.

Nu börjar jag bli hungrig. Dessvärre så är det inte jag som sköter min egen matlagning nu då storasystern kom hem igår kväll. Men det luktar otroligt gott, så jag tror att jag måste kila och se vad hon preparerar.


Jag tycker som bäst om min värdmamma:

När hon inte är hemma.
När hon är sjuk och spenderar dagarna i sängen.

Idag är hon punkt två. Jag har fått gå och handla, vilket betyder att jag kan stoppa ned saker som jag gillar, tillexempel fullkornsbröd och lite annat smått. Jag har kunnat äta när jag vill, av vad jag vill hemma. Hon är även beroende av mig då jag måste gå och köpa huvudvärkstabletter till henne vilket känns bra. Jag gillar nog att folk är beroende av mig på ett eller annat vis tror jag.

Nu ska jag gå ut och köpa kontantkort för att kunna höra av mig till F och I, ska föreslå en pluggfika vid Operan.

Je suis fatigué

Jag är sjukt trött. Har knappt sovit någonting inatt utan legat och vridit och vänt på mig... Klockan 01.22 vaknade jag av att porttelefonen ringde. Hör att min värdmamma springer upp och öppnar. Sedan kommer, för mig okänd, man in. Kan tillägga att det bara var jag och S hemma. Sen efter en 40 minuter så stack han. Jag och mina vänner spekulerar i vem denne var. Och om S förklaring bara var en bortförklaring eller ej.

Tillbaka till Neuilly

Sådär, nu är jag hemma i Neuilly igen, och det är bara jag och guldfisken i lägenheten än så länge. Imorgon är det skola igen, och det ska nog bli ganska skönt att komma tillbaka till de vanliga rutinerna igen. En mjukstart blir bra. Jag satt precis och skrev ned allting i min skrivbordskalender vad som ska göra osv när jag såg att det snart är påsklov igen! Skolan har ju knappt hunnit börja innan påsklovshelgen är.

Det har varit mysigt att ha syster och mamma här. Jag och C gick ut i tisdagskväll och sov här i Neuilly eftersom det är närmst. Dessvärre så missade vi nattbussen med några minuter, så vi gick hem från triumfbågen. Duplex hette stället, och det var helt okej. Fast jag tyckte inte om människorna som fanns där. De tror att det är okej att komma mitt från ingenstans och "gnuggdansa" baktifrån. INTE okej. Igår som liten avsluting så åt vi trerätters lunch på ett ställe som hade gudomlig mousse au chocolat. Jag tror jag vet två som kommer göra det när de kommer hem ikväll!

Jag var snäll och bredde en smörgås med paté och gurka av det som fanns kvar i kylen för att kunna ge till någon av alla uteliggare i Paris. Men dessvärre så hittade jag ingen i tunnelbanan när jag åkte hem. Typiskt.

"welcome in paris!"

Back in town, fast nu med mamma, syster och en egen lagenhet! Perfekt, da kan man handla det man vill, och man maste inte ut och leta restaurang nar man ar hungrig. Istallet gar man och frossar i mataffaren bland ostar, vin och gronsaker. Nu sahar pa morgonen sprang jag ned och kopte farskt brod, som var lite varmt. Men nagot som ar mindra mysigt ar vadret. Det ar visserligen varmt, men det regnar.

Idag ska vi pa stan och kolla. Jag ska visa dem Maraiskvarteren, och sa ska vi besoka shoppinggatorna typ. Imorgon sa blir det katakomberna, och kanske utgang pa kvallen. Ah, vad skont att slippa skolan. Jag vill fortidspensionera mig.

hits