Missar jag nagot?

Nu ar jag antligen har, i The Big Apple. Ar det sa som jag forvantat mig? Ja, ungefar.
Hittills har vi varit i Harlem, Soho, Chinatown, Little Italy, strosat langs 5th avenue, och gatt pa Brodway. Vi bor namligen precis pa Brodway, inte alls langt fran Times Square.
Nagot som jag markte direkt, och som jag gillar ar butikspersonalen. Aven om man star och klammer pa en Chloe vaska, eller ar i Marc Jacobs affaren sa kommer ingen snorkig personal och undrar vad de kan gora. (Vilket brukar betyda slapp vaskan och stick har ifran)
An sa lange har jag bara handlat en topp, men det ar REA! Sa jag antar att jag inte missar sa mycket klader hemma...


Färdlektyr

Frågan är vad jag ska läsa på planet imorgon. När jag ska resa långt brukar jag lägga ner en bra bok, men det brukar oftast inte bli så att man läser böcker på plan, oftast av trötthet. Fast nu kommer vi ju flyga på dagen, då kanske man är piggare?
Annars kommer jag nog att köpa
Cosmo och kanske nya Glamour, har bara läst den ett fåtal gånger och inte varit imponerad.

Nu: Duschen

21 juni

Resfeber?! Jag? Okej, lite erkänner jag väll. Idag ska mycket innas med jag ska:

Börja packa
Åka till Västerhaninge
Ta över Hampus till mamma
Hämta ut mina skor
Låna lite böcker
Jogga
Packa klart

Det är nog lika bra att jag tar och klär på mig nu och joggar så kan jag stryka det från listan.


Rotat

Idag åkte jag, pappa och syster till Huvudsta loppmarknad för att fynda. Eller det var jag som skulle fynda, de andra flydde illa kvikt. Men efter att ha gått igenom samtliga jeans (tro mig, det är många!) hittade jag dem som jag ville ha. Ett par Levi's med ljus tvätt. Ungefär som dem här. Nu ska jag bara klippa söder dem i lagom längd.

Förövrigt hatar jag att ha mens. Imorse när jag reste mig upp ur sängen så rann det ner för benet. Sjukt äckligt!
Hata: mens och bindor
Räddare i nöden: tamponger

High School

Igår hade jag och C ett high school marathon typ. Eller ni vet alla dessa filmer som utspelar sig där. De är oftast väldigt underhållande, varesig man vill erkänna det eller inte. Man kan till exempel gå ifrån några minuter och bre en smörgås, hämta glass, gå på toa utan att missa något. För om det hade varit i en spännande deckare så hade jag blivit för förvirrad. Antagligen eftersom att jag gick bort när de visar den viktigast scenen för att man ska förstå något.

Men det är samtidigt med lite irritation som jag sätterpå en sådan film, då innehållet alltid är det samma. Tjejerna är antingen jättesnygga eller jättefula. Killarna är oftast otroligt snygga, till och med nörden.
När jag började gymnasiet hoppades jag nästan lite på att det skulle utspela sig lite mer drama. Jag tror att även fler än jag hade trott det, därför kom jag och några andra på Laguna Real. Eller vi trodde att Laguna Real skulle komma av sig självt med tiden. Men icke...

Sedan när jag sitter och funderar lite så kommer jag på vad det närmsta L R jag har kommit. I sjunde klass. Tjejerna snackade skit bakom varandras ryggar och alla var allmänt omogna. För det är väll egentligen så det är på high school filmer..? Förutom att jag (huvudpersonen) inte få kyssa skolans hetaste kille i slutet.image16
Ett får som jag tog foto på i Frankrike. Även om den är bunden så hade den det inte så hemskt trots allt :)


I kofta och linne

Sitter jag och slöar. Även om jag har sovit (hör och häpna!) i nästan 12 timmar de senaste dygnen så är jag trött ändå, överpigg kanske?
Imorgon ska jag föreslå att hela gänget samlas och grillar på klipporna i Fredhäll. Det brukar vara svårt att få med alla, alltid är det någon som inte kan. Men jag hoppas att ingen har något planerat på en söndagskväll. Dessutom kan det vara en kväll då alla ses tillsammans på ganska länge. S har precis kommit hem från Shanghai, och snart åker både jag och P utomlands. Aja, vi får se hur det blir med det.

Idag har jag inte gjort så mycket heller, vaknade vid 11.20 när telefonen ringde. Lika bra det. Sedan har jag storstädat på balkongen, grillat och gått en lång promenad.
Igår hälsade jag och lillasyster på mormor, hon blev jätteglad. Lilla mormor, jag hoppas att hon lever många år till!

image14
En gammal bild på mig :)

N.Y planeras

Om en vecka är jag troligtvis i the big apple. Det ska bli väldigt roligt. Men just nu är det mycket planering... Vart ska vi äta, se och shoppa?!
Tror att vi får ta det som det kommer...

Jag skrev förut ett inlägg om avslutningsfirandet på landet, men det kom bort :( så jag orkar inte skirva något nytt. Har ingen som helst inspiration just nu...

Båten hem!

Nu är jag hemma från en knäpp natt (och dag) på landet. Det var grannar som tjuvlyssnade, konsiga danser, gräddslickning, allmänt snack, stress, bad mm.
Är väldigt trött, så jag ska bege mig till sängen nu.

Lillasyster titta på Desperate housewives från i tisdags, det har jag också glömt att titta på. Kanske imorgon om jag vaknar tidigt.

Barbie?

Kan inte låta bli att länka till denna bild snacka om söt!


Skolavslutning

Ja, nu är jag klar med ettan! Förra året vid den här tiden gick jag ut med högsta betyg, men var jag lycklig? Svar nej.
Nu har jag istället kanske inte bra betyg, men jag mår så mycket bättre och det är huvudsaken. Mitt år på "laguna" Real har gett mig nya kompisar som jag håller kärt, och jag har fått testa på att gå i en stor gammal skola, som jag har velat.

Men nu får jag ta farväl av alla, för snart kommer ett nytt kapitel i mitt liv, läskigt men otroligt roligt.

Okej, nu lägger jag av med mitt tårdrypande lilla farväl-tal(hur stavar man?).

Ikväll bär det iväg till mitt landställe med kompisarna, tror att det kommer bli jäkligt kul. Vodkan ska hämtas på ******-plan så det löste sig tillslut. Hihi, busigt.

Cecilia ger sig ut påjakt

Inför valborg hade vi cider hemma. Great tänkte jag, det är ju trots allt meningen att barnen ska sno dem från sina föräldrar när kvällen börjar närma sig. Men vad upptäcker jag de sista dagarna, jo att pappa sitter och dricker upp all jäkla cider.
Jag vet, jag låter som en fjortis, men nej jag tänker inte drika mig så jäkla packad så att jag ligger och spyr. Det är nog enda skillnaden. Plus att jag har svårt att få tag på något, men snart fyller H 20. Haha, då jäklar.

När pappa kommer ska jag nog fråga honom vad han skulle svara om jag skulle fråga om han kunde köpa ut några cider åt mig. Sådär lagom oondskufullt.

This won't get you out boy.

Lunchritualer

Under ett par dagar nu så har jag varit på landet med Mamma, syster och Mormor. Alltid ser lunchen ut ungefär lika dant, jag kan berätta...

Mormor har stått och lagat mat dagen innan. Hon har gått ner till Konsum, köpt sin lilla oxfilébit och grönsaker för att sedan gå tillbaka och laga mat. Nu är det ju så att man absolut (enligt min åsikt) inte ska köpa något dyrt, mört kött för att göra köttgryta. Oxfilé ska man inte låta ligga och puttra i flera timmar. Slörseri med pengar tycker jag.
Anyway så börjar lunchtid närma sig på landet. Vi hjälper till att duka, och ta fram lite saker.
Sedan tar alla mat, och redan här börjar det. "Gud vad gott det ser ut", eller "Åh, vad gott det luktar", sedan när man tar sin första tugga så måste man säga "jättegott" och sedan ska man fortsätta "mm:a" flera gånger, gärna regelbundet under hela lunchen. Men självklart upprepa att det är gott. Mormor svarar antingen "Vad kul att ni tycker det" eller "Jag tycker inte att det har någon smak ja".

Och såhär fortsätter det, varje lunch (som mormorgjort) vi äter ute på landet. Hela tiden. Om och om igen. Dessutom är det nästan alltid köttgryta.

Men tro inte att jag sitter och är irriterad, eller bara stör mig på småsaker nu. Jag stör mig inte, det är bara lite kul att konstatera. Dessutom, måste jag ju komma ihåg det här om det nu skulle vara så att mormor tillslut inte orkar laga mat. Men det hoppas jag att hon gör. För köttgrytan är väldigt god.

Bränd

Usch, igår blev jag visst ganska bränd, även om jag fick låna solkräm av S, men att smörja in sig själv på axlarna är inte så lätt, speciellt när man vill springa ut på planen igen och försvara. Aja, idag ska jag hålla mig i skuggan, och smörja in mig ordentligt.

Idag funderar jag på att gå ner på gården med min bok som jag fick låna av mammas kompis och sätta mig och njuta lite innan lunch. Sedan blir det nog lunch, lax med hemmagjord potatissallad, och nej inte sånhär
skabbig potatissallad, snarare med andra grönsaker och vinigrette.
Sen vid halv tre ska jag möta A så ska vi traska vidare till djurgården.

Dagens låt är Film on fours Romanze.

Lista

Vilken svordom använder du mest?
Fan
Äger du en iPod?
Nej
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
08.30
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Nej
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Beror på, men jag tycker omatt vara med på bilder X)
Vilken var den senaste filmen du såg?
Don't say a word, delar av den iaf
Har någon någonsin kallat dig lat?
Yes
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Justin kanske?
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Vanlig
Använder du huvtröjor?
Inte så ofta
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja, om jag har varit jobbig :P
Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja
Äger du några band T-shirts?
JÄgde en Spice Girls tröja
När flög du senast?
På julafton, från Thai-landet
Har du gråtit offentligt?
Ja, men det var ett tag sedan
Vilka gör du, önskningar eller planer?
Planer
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Inte alltid...
Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Nej
Kan du kasta macka?
Ja
Vad har du med dig in på bion?
Popcorn, och kolsyratvatten och en kompis
Gillar du att flyga flygplan?
Korta sträckor är väl ok, inte långa :S
När sov du senast på golvet?
Ehm, vet inte
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Olika
Äter du frukost dagligen?
Ja, annars dör jag.
Brukar/brukade du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Nej
Vilken är din favoritfrukt?
Oj, svårt när man frågar en fruktoman, vindruvor, jordgubbar, körsbär, hallon, blåbär, ananas, aprikoser, persikor är några
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Gjorde det, eller gör väl fortfarande det ibland
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
18
Tror du på liv på andra planeter?
Ja?
Vad var det sista du åt?
En avocado
Gillar du senap?
Ja! mycket godare än ketchup
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Vette fan
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Hmm, om jag var packad?
Sover du på sida, mage eller rygg?
Olika
Tycker du om att krama folk?
Ja
Skulle du säga att du är trendig?
Ibland
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Har faktiskt inte sett den filmen
Stör det dig om någon säger att de ska ringa och inte gör det?
Jaa
Vilka böcker har fått dig att gråta?
Vet inte
Vad är du allergisk mot?
Inget
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nää, eller beror på.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Patrik enligt mamma, och Allan enligt pappa.

Lyckad dag

Även om dagen började lite dåligt, som att jag var väldigt sen och inte hittade mitt busskort och väl vid S:t Eriksplan så ringer A och säger att va i Rålis. Baah, då kunde jag ha gått upp mycket senare... I vilket fall som helst så träffade jag P vid Fridhemsplan och sedan traskade vi ner till Rålis.
Väl där nere så grillades det mashmallows och korv. För mig blev det det första alternativet. Sedan spelades det amerikansfotboll och vanlig fotboll. Hur som helst hade vi väldigt kul. Dessutom blev det massor med mashmallows kvar, som sedan hamnade i min väska... ska jag gå och ta en tro?! Eller så blir det en
sånhär.

Med en filt under armen

Ska jag strax ge mig iväg till skolan för att ha picknick med klassen. Vi får se hur pass lyckat eller misslyckat det blir.

Igår, efter yogan, sprang jag iväg för att träffa A och P, Pirates of The Carribean skulle kollas på. Den får 3-/5 från mig, men jag skulle nog inte rekomendera någon att gå och se den på bio.
Shit nu måste jag gå...

Frulle

Snart är lunchen klar, och jag är inte ett dugg hungrig. Åt frukost med E och H på Muffin Bakery, fick bli en smoothie och en scone med philadelphia med grönsaker. Proppmätt blev jag. Mysigt att sitta i rent söderläge i solen och bara slappa.
Jag och pappa håller iaf på att mixa ihop något att äta till lunch, hade först tänkt någon skaldjussoppa, men nu blev det pasta istället.

Snart bär det iväg till yogan.

Illamående

Bläää, egentligen tycker jag inte om att gå och lägga mig och slumra på dagen eftersom att jag hatar känslan efteråt. Men nu kunde jag inte låta bli att slumra, så jag är seg så seg. Lite lätt illamående också för dem som undrar...
Egentligen skulle jag och P gått på bio nu, men vi tar det imorgon kväll istället...

Nu tänker jag fortsätta sitta under min rosa filt och ångra att jag tog en lur.

Film on four

Gårdagen spenderades på Film on fours repning. Jättegulliga killar. Tyvärr glömde jag öronproppar och eftersom ljudet var på typ 130 decibel så blir man typ döv utan, men det löste sig med lite skumgummi.

Idag blir det troligtvis lite schtek i solen. Sen ska jag hinna med att träffa E och H, jag och P ska gå på bio och sedan måste jag ringa A och se om hon har kryat på sig. Smaka på Stockholm måste också besökas!

Nu har nog sommarlovet börjat, men det känns inte riktigt som det. Eller jag slutar egentligen förns på fredag, men har diverse studiedagar. Bara det blir lite varmt snart så att man kan ha lite finare kläder, jag fill inviga mina klänningar mm.

hits